Депутата сільради на Сумщині, який віддав рашистам школу під штаб, притягнули за допомогу окупантам

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Путивльський районний суд Сумської області визнав винним у співпраці з російськими окупантами депутата Новослобідської сільської ради.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 29 червня.

У період з 24 лютого по 3 квітня 2022 року село Юр’єве Конотопського району Сумської області було окуповане росіянами. На в’їздах-виїздах з села стояли ворожі блокпости, введено був спеціальний режим переміщення місцевого населення окупованою територією.

Росіяни звернулись до обвинуваченого, щоб він підібрав їм будинок для розміщення військово-адміністративного штабу керівництва збройних воєнізованих формувань.

Будучи колишнім вчителем Юр’ївського навчально-виховного комплексу (загальноосвітньої школи і дитсадка), обвинувачений 31 березня зателефонував директору закладу і наказав тому негайно прибути до школи і відкрити приміщення школи і впустити окупантів. Директор категорично відмовився. Після цього депутат дзвонив старості, щоб вона дала вказівку сторожу-кочегару відкрити школу. Інакше пригрозив, що місцевих мешканців залякуватимуть активними бойовими діями або захопленням важливих об’єктів критичної інфраструктури.

Наступного дня депутат приїхав до школи і став повторно дзвонити старості, директору і сторожу-кочегару, наказуючи прийти і віддати йому ключі від будівлі. Зрештою сторож прибув і відкрив школу, а депутат передав її росіянам. Протягом 1-3 квітня, тобто до звільнення села, окупанти розміщували тут свій штаб, зберігали зброю, розставляли ворожі бойові позиції по периметру будівлі та на даху.

До суду надійшла угода про визнання винуватості. Чоловік заплатить 8500 гривень штрафу і йому на 10 років забороняється обіймати виборні посади в органах місцевого самоврядування.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]