Держава розслідуватиме незаконне будівництво на території нижньої Лаври та Почаєва - "слуга народу" Кравчук

|
Версия для печатиВерсия для печати

В нижній Лаврі та в Почаївській лаврі проведуть перевірки на дотримання пам’яткоохоронного законодавства. Раніше там повним ходом йшло будівництво.

Про це в інтерв’ю "ЧЕСНО" сказала депутат СН, заступниця голови комітету з питань гуманітарної політики ВР Євгенія Кравчук.

Вона припустила, що ПЦУ отримає дозвіл на проведення богослужінь в Трапезному та Успенському храмах Києво-Печерської Лаври. "Щонайменше шляхом разових приписів, наскільки я знаю про довгострокову передачу храмів якійсь із релігійних організацій поки що не йдеться", - уточнила Кравчук.

"Складніше питання - об'єкти нижньої Лаври, яка за часів Януковича і Азарова була віддана у безстрокову оренду. А також Почаївська лавра, де оренда до 2052 року. У договорі так прописано, що фактично держава не може ініціювати розірвання договору навіть у судовому порядку. Виходом може бути перевірка на дотримання пам’яткоохоронного законодавства, адже не секрет, що будівництво на територій лавр йшло повним ходом", - пояснила вона.

Саме тому, за словами Кравчук, в указі президента щодо введення в дію рішення РНБО про діяльність релігійних організацій є пункт про проведення перевірок та прояснення ситуації з державним майном.

"Депутати давно цікавились у правоохоронних органів, де кримінальні справи, підозри тощо. І я дуже тішусь, що СБУ останнім часом активно працює, бо там є над чим працювати. Кожен обшук - це суцільний "русскій мір", портрети гундяєвих, російські паспорти і купа готівки в сейфах", - сказала нардеп.

Кравчук додала, що йдеться про дуже чутливу сферу, і важливо не допустити кроків, які могли б загнати релігійні громади в підпілля та перевести в дискурс про страждання за віру.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]