Держсекретар США Блінкен прибув до Києва

|
Версия для печатиВерсия для печати

Зранку 14 травня 2024 року до Києва з неанонсованим візитом прибув державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, ціль візиту - демонстрація солідарності США з Україною, яка намагається відбити потужні російські атаки на своєму північно-східному кордоні.

"Блінкен сподівається "послати потужний сигнал заспокоєння українцям, які, очевидно, переживають дуже важкі хвилини", - на умовах анонімності сказав американський чиновник журналістам, які їхали з Блінкеном.

"Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб розповісти про те, як наша додаткова допомога буде надаватися таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню (українську. - Ред.) оборону, а також дозволити їм дедалі більше перехоплювати ініціативу на полі бою", - сказав посадовець.

За даними Держдепу, Блінкен має намір зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та іншими українськими посадовцями, щоб обговорити, зокрема, ситуацію на фронті, вплив на неї нової допомоги від США, довгострокову безпеку та інші зобов’язання.

Пізніше Блінкен у соцмережі підтвердив прибуття до Києва.

"Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку України, яка захищає свою свободу від російської агресії", - зазначив він та опублікував світлину зі столичного вокзалу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]