Для них Україна лише годівничка: партнер Єрмака позичив гроші у росіян, щоб купити будинок в США

|
Версия для печатиВерсия для печати

Не так давно моя улюблена постачальниця трешу і угару зі світу українського кіно Лєна Чиченіна знайшла "цікаву" новину Гордона про неймовірного благодійника і кінопродюсера Артема Колюбаєва.

Хто не в курсі, це колишній голова ради з держпідтримки кіно і бізнес партнер Андрія Єрмака.

"Артем Колюбаєв щодня працює для зміцнення культурного фронту й підтримки військових на передовій. Завдяки їхнім зусиллям Україна щодня стає на крок ближчою до великої перемоги", - йшлося в новині.

Заридала.

А сьогодні Anna Babinets пише, що її редакція дізналась, що нещодавно сім’я Колюбаєва купила будинок у передмісті Вашингтона за $603.000.

Продюсувати кіно під час війни вигідно, подумаєте ви. Можливо, але є нюанс.

"Понад третину суми дружина Колюбаєва позичила у росіян. Окей, у американських росіян.

Гендиректор фірми Максім Слюсарчук та менеджерка, його дружина Свєтлана Ізгашева (з Волгограда) мають американську фірму, яка дає позики. Ці двоє - активні діячі російськомовного комʼюніті у Флориді. Вони, зокрема, організовують різноманітні культурні заходи, які поширюють "руський мір" у США.

І чомусь саме у фірми A&D Mortgage, яка також має діючий офіс у Санкт-Петербурзі, вирішили взяти кредит українці, які втекли від російських ракет.

Подружжя Колюбаєвих має спільну позицію, що фірму їм порадив американський (український) брокер і всіляко просуває нам лінію "не такі вже вони і росіяни".

Що ж, здається, це закономірно. Бо тут варто би згадати, як і де розслідувачі вперше вийшли на Колюбаєва.

А сталось це на початку 2023.

Журналісти Бігус.Інфо (Максим Опанасенко) зʼясували, що Артем Колюбаєв виявився залученим до будівельного бізнесу, пов’язаного з обраним від "ОПЗЖ" нардепом Вадимом Столаром, а також підозрюваним у державній зраді ексдепутатом Віктором Медведчуком.

За даними журналістів, стосунок до будівельних фірм Колюбаєв мав і раніше, але почав активно "заходити" в бізнес якраз тоді, коли Столар став народним депутатом, а Єрмак очолив Офіс президента.

Так, у грудні 2019-го Колюбаєв став співвласником "Ессет Файненшнл Груп", яка надавала мільйонну фінансову допомогу фірмам, що брали участь в будівництві житлових комплексів від девелоперської компанії ENSO у Києві.

Цю компанію ЗМІ раніше приписували народному депутату від "Опозиційної платформи – За життя" Вадиму Столару. Офіційно в цій фірмі Столар представлений не був, однак журналісти знайшли його слід чи не в усіх структурах, які забезпечували діяльність ENSO.

Крім того, у березні 2020-го Колюбаєв увійшов у фонд "Квантор Проджект", який проводив фінансові операції з фондом "Стрім Інвест", бенефіціаром якого тоді був бізнес-партнер Столара Сергій Турчінов.

Врешті, у жовтні 2020-го Колюбаєв став власником фонду "Апеліот", який, за даними ЗМІ, також брав участь в справах ENSO, продаючи квартири в одному з житлових комплексів.

Тоді журналісти висловили сумнів, що статків Колюбаєва достатньо, щоб заходити на рівних у подібний бізнес.

Так що з такими звʼязками (я зараз про Столара і Медведчука, а не тещо ви подумали) не диво кредит у хароших русскіх взяти.

Автор: Тетяна Ніколаєнко, Цензор.НЕТ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:06
7 вересня в Ураїні опади не очікуються, мінлива хмарність з температурою до +28
19:10
США оголосили винагороду в $10 млн. за кожного кіберзлочинця хто зламував українські держспортали
18:38
США пригрозили санкціями країнам, які відкривають філії російських банків
17:25
Серед інвесторів у криптовалюту Дурова є компанії, які брали участь у мародерстві окупованих територій України
16:24
Судитимуть ексначальника курсу Академії сухопутних військ у Львові, який бив та принижував курсантів
15:19
Німеччина надасть Україні ще дванадцять самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000
14:20
СБУ затримала агентурну групу рашистів, яка «полювала» на будівлі ТЦК та нафтобази на Кіровоградщині
13:41
В Україні зібрано понад 35 млн тонн нового врожаю
12:28
Російські загарбники нанесли удар по Павлограду, є загиблі та поранені
11:35
Ціни на картоплю в Україні сягнули максимуму за 10 років

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]