Доходи рф від нафти у квітні можуть переверешити показники у попередні роки - Foreign Policy

|
Версия для печатиВерсия для печати

Доходи росії від експорту нафти у квітні можуть суттєво перевершити показники за той же період у попередні роки, навіть попри накладені санкції.

Про це повідомляє видання Foreign Policy з посиланням на Institute of International Finance.

Як вказується, попри санкції проти рф через її вторгнення в Україну експорт нафти з росії до Європи і таких країн, як Індія та Туреччина, "фактично виріс, а її фінансовий сектор досі уникає серйозної кризи ліквідності".

Експерти кажуть, що в довгостроковій перспективі санкції можуть спрацювати, але наразі багато тих же країн, які ввели санкції проти росії, як і раніше, серйозно підривають свої зусилля, купуючи у неї енергоносії — у деяких випадках у квітні навіть у більших обсягах, ніж у березні.

"путін продовжує заробляти не менше мільярда доларів на день, продаючи нафту і газ, і левова частка припадає на Європу", - сказав Едвард Фішман, колишній фахівець з Європи в Держдепартаменті. "Окремі європейські країни спрямовують військову допомогу Україні, але вона мізерна порівняно з платежами, які вони роблять росії за нафту та газ", - додав він.

Попри обмеження Заходу щодо фінансового сектору росії, експорт нафти у квітні зріс до 3,6 млн барелів на день порівняно з 3,3 млн барелів на день місяцем раніше, сказав Метт Сміт із Kpler, фірми, яка відстежує вантажні судна з нафтою . "Головний висновок полягає в тому, що експорт російської сирої нафти цього місяця насправді вищий, ніж минулого місяця. Це дивовижно", - сказав Сміт.

Або, як пишуть у звіті цього тижня експерти Institute of International Finance, поставки російської нафти у квітні поки що йдуть "рекордними темпами". Навіть з урахуванням великої знижки на російську нафту в порівнянні зі світовими стандартами це означає, що "доходи від експорту нафти, мабуть, значно перевищать той же місяць у попередні роки".

Ці доходи, відзначає видання, призвели до того, що профіцит рахунку поточних операцій росії досяг нового максимуму. За перші три місяці року він становив 60 мільярдів доларів проти 120 мільярдів доларів за весь 2021 рік, забезпечивши Кремль свіжими доходами для протидії санкціям, хоча росія набагато менше можливостей купувати матеріали і запчастини з-за кордону через санкційні заборони.

росія є третім за величиною виробником сирої нафти у світі після США та Саудівської Аравії.

WSJ також писав, що протягом квітня росія збільшила поставки нафти ключовим партнерам із Заходу в обхід санкцій. Один з найпопулярніших способів доставки: танкер з позначкою “пункт призначення невідомий”.

Брюссель тим часом працює над шостим пакетом санкцій проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну. Очікується, що він включатиме “своєрідне” ембарго на імпорт російської нафти.

При цьому Єврокомісія наразі не бачить достатньої підтримки з боку країн-членів ЄС для повного ембарго на російські нафту та газ.


На цю тема:
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет
10:01
Держава знатиме про резервіста все: нові дані в реєстрах - Рада змінить порядок ведення військового обліку під час війни
09:09
У росії палають НПЗ і дві нафтобази
08:31
Треба перестати фінансувати політичні партії під час війни, а ці сотні мільйонів гривень спрямувати на оборону, - Юрчишин
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 24 квітня
04:22
Сенат США затвердив виділення допомоги Україні
20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]