Допомога НАТО Україні перевищила €100 мільярдів – Столтенберг

|
Версия для печатиВерсия для печати

Обсяг допомоги, яку Альянс та країни-союзниці надали Україні з початку російського вторгнення для забезпечення її права на захист перевищила 100 мільярдів євро.

Про це у вівторок у Гельсінкі під час виступу на Північному саміті SAMAK (Соціал-демократичні партії та профспілкові рухи у країнах Півночі – ред.) заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом союзники по НАТО надають більше 100 мільярдів євро для України. Ми зараз маємо терміново виконати наші зобов’язання, які прийняли у вимірі тренування та поставок важкої зброї. Ключові спроможності мають прибути в Україну до того, як росія зможе перехопити ініціативу», - наголосив керівник Альянсу.

Він зауважив, що перший урок, який союзники мають винести з цієї російської агресивної війни, - це важливість продовження та нарощування допомоги для України. росія продовжує агресію, мобілізує більше військ, звертається до Північної Кореї та до Ірану, щоб отримати більше зброї.

За словами Столтенберга, союзники дедалі більше занепокоєні тим, що Китай може планувати надання летальної допомоги для цієї російської війни.

«Тож ми маємо надати Україні все, що вона потребує для перемоги. Я вітаю суттєву допомогу, яку країни Півночі надають Україні. Це дійсно дозволяє змінювати ситуацію на полі бою кожного дня, тож я дякую країнам Півночі за таку підтримку», - сказав генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, від початку російського військового вторгнення в Україну в лютому минулого року, НАТО та його країни-союзниці надають суттєву допомогу Україні у постачанні сучасної зброї та у тренуванні українських військ для її використання. Контактна група з оборони України у форматі Рамштайн, що організована під егідою США, об’єднала вже 54 демократичні держави світу, включаючи союзників по НАТО, які скоординовано надають Україні зброю та військове обладнання для реалізації її права на самозахист, відповідно до Хартії ООН.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]