FT: Західні партнери втрачають довіру до уряду України через дивні кадрові рішення

|
Версия для печатиВерсия для печати

Звільнення глави Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма викликало негативну реакцію у західних ЗМІ, які приводять коментарі з цього приводу західних чиновників, що демонструють нерозуміння кадрової політики в Україні. 

«Шість українських і західних чиновників розповіли FT, що низка звільнень, відставок і перестановок в уряді під керівництвом [президента Володимира] Зеленського за останні місяці спричинили напруженість у відносинах між Києвом і західними партнерами, які фінансують оборону і реконструкцію України», – повідомляє газета Financial Times. 

Видання зазначає, що усі зазначені співрозмовники повідомили, що попереджали Зеленського та його уряд про те, що вони вважають «деструктивними та незрозумілими кроками».

«США та інші західні партнери хочуть мати нормальні, передбачувані відносини зі своїми українськими колегами. Зараз вони втрачають довіру до українського уряду через кадрові рішення, які вони не розуміють», – сказав на умовах анонімності один із зацікавлених українських урядовців.

FT зазначає, що за два тижні до своєї відставки Найєм зібрав два десятки представників Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та інших західних агентств, щоб повідомити їм, що він очікує звільнення, а також про початок перевірки роботи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, яким керував до звільнення Олександр Кубраков.  

Нагадаємо, 9 червня Найєм повідомив, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль заблокував його участь у Конференції з питань відновлення України відбудеться 11-12 червня в Берліні. Агентство Bloomberg зазначило, що рішення заблокувати участь Найєма та не призначення постійного міністра інфраструктури «може створити враження, що український уряд не розглядає відбудову як нагальну проблему».

Зображення вгорі насправді пояснює все, що коїться у начебто незалежному Уряді України. До Зеленського питань вже немає - всі питання до начебто ув'язненого в СІЗО Валерія Коломойського, чиї корупційні оборудки нищать Державу. Фотожаба: Світлана Крюкова, журналіст

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]