Гайдай: голови громад Луганщини-колаборанти є в основному предтавниками «ОПЗЖ»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Чотири голови громад Луганщини, які пішли на співпрацю з російськими військами, є в основному представниками «ОПЗЖ».

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Радіо Свобода.

Гайдай назвав імена й посади цих чиновників:

місто Рубіжне – мер Сергій Хортів
селище Мілове – Олег Савченко, голова об’єднаної територіальної громади
селище Марківка – Ігор Дзюба, голова ОТГ
селище Станиця Луганська – Альберт Зінченко, голова військово-цивільної адміністрації

Що стосується решти громад, то всі повиїжджали, не хотіли співпрацювати. Вони виїхали або до окупації, або вже під час окупації. Через Росію виїжджали або через блокпости, де випускали людей», – розповів він.

За словами очільника області, російські загарбники шукають колаборантів серед місцевого населення:

«Зараз знаходять директорів шкіл чи керівників громад – людей, які були ніким і які погоджуються одразу на таку посаду. Тобто якусь рядову вчительку, яка не показувала результати, але працювала в школі. От її можуть вмовити, щоб вона стала директором школи».

При цьому Гайдай навів приклад окупованої Кремінної, де загинули двоє людей, призначених «керівниками» міста.

«В Кремінній була проблема, тому що одного поставили, він підірвався, вибух газу був. Другого поставили, знову якийсь підрив був. І зараз вони дуже ретельно шукають, де б ще якогось «смертника» знайти. Не дуже у них виходить. Намагаються привозити – десь або з Луганська, або ще з якихось міст, які були окуповані», – додав він.

Напередодні голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що Луганщина досі не окупована повністю, російські війська «застрягли» біля Білогорівки.

«Аргумент»


 

 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]