Геннадій Друзенко: В Силах оборони України тотальний дефіцит всього, що стосується фронтової медицини

|
Версия для печатиВерсия для печати

"#ПДМШ завершує переформатування і продовжує працювати. Цього місяця ми узяли планку в 27 тис. пацієнтів від часу, коли відновили статистику, повернувшись у травні 2022-го на Східний фронт. 27 тис. військових та цивільних, чиїхось батьків, дітей, братів, сестер, чоловіків та жінок!!!

Через фінансові проблеми ми мусили значно скоротити свою розгалужену структуру: зʼїхати з нашої бази в Пущі, закрити базу в Словʼянську, закрити авторемонтну базу в Павлограді, роздати частину автопарку побратимам з ЗСУ та інших підрозділів Сил оборони України...

Що вдієш: часи, коли допомога лилася широкою бурхливою рікою, давно позаду. Водночас, навіть коли ти доброволець, за все потрібно платити: оренда приміщень, комуналка, ремонт та заправка авто. Прийшов час, коли ми просто не змогли собі це дозволити у звичному для #ПДМШ масштабі.

Але наше скорочення та переформатування засвідчили дуже тривожну тенденцію – тотальний дефіцит в Силах оборони України всього, що стосується фронтової медицини. На моє щире здивування, Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова виявився найкраще забезпеченим медичним підрозділом на всій лінії фронту. І це не перебільшення.

Добре пошарпані швидкі, у яких на спідометрі було далеко за півмільйона кілометрів і на ремонт яких в нас просто не залишилось коштів, бойові військові частини забирали наче гарячі пиріжки. Такмед просили і просять усі. За реанімаційним обладнанням вишукувалась черга. Навіть кілька лантухів рису одразу знайшли свого адресата на фронті.

Причому в чергу за допомогою вишукалися усі: від ТрО до елітних спецпідрозділів. Тішить, що можемо допомогти. Прикро, що держава досі не може забезпечити Сили оборони тим найнеобхіднішим, від чого напряму залежить життя наших захисників. Принаймні у царині фронтової медицини.

Напевно саме тому десятки наших побратимів – військових медиків закликали нас і надалі залишатись працювати з ними на фронті. Бо ліки, медична апаратура, швидкі – важливі. Але набагато важливіші мотивовані професійні медики, які вміють користуватися цією "зброєю" в битві за чиєсь життя.

В цій ситуації ми не мали іншого вибору, як продовжити працювати, рятуючи тих, хто щодня ризикує і жертвує своїм життям, аби ми мали шанс збудувати тут краще життя для наших і їхніх нащадків.

Це наша війна. Це наші посестри та побратими, за життя яких ми бʼємося у швидких та на стабпунктах. Маріуполь – це наша рана. І Україна – це земля, за краще майбутнє якої ми готові платити власним потом і кровʼю.

І ми продовжимо це робити. А масштаб нашої місії залежить тільки від обсягів вашої допомоги. Ми робимо і робитимемо усе, аби кожна гривня, долар чи євро, пожертвувані вами на ПДМШ, конвертувалися у чиєсь врятоване життя.

Не забувайте: доки для значної частини українців це народна війна, ми непереможні!

На фото: 1) поранений боєць у швидкій ПДМШ на Лиманському напрямку; 2) бійці 3 окрема штурмова бригада дякують за отриману від #ПДМШ передачку.

Підтримати медиків-добровольців: https://www.medbat.org.ua/uk/help1/

Автор: Геннадій Друзенко, правник, волонтер, ветеран АТО, співзасновник ПДМШ ім. Миколи Пирогова

(Джерело).

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу дощитиме лише у Карпатах, вдень до +23-28°С
18:42
Корабель і літак – 5 днів, танк – 4: Уряд затвердив додаткові відпустки за знищену техніку ворога
16:10
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер:: "Від цієї радості мені одні збитки..."
14:04
За два роки бібліотеки України списали понад 26 млн російських книжок
13:18
ЄС схвалив використання доходів від заморожених активів рф
12:23
НАБУ з СБУ обшукують Державну судову адміністрацію
12:01
Брехні стане менше: Суспільне розпочало власне мовлення на телемарафоні "Єдині новини"
11:22
Роботодавці зобов’язані вручати повістки, організовувати прибуття працівників до ТЦК та інформувати про тих, хто відмовився від їх отримання чи звільнився - Кабмін
10:15
Politico: ЄС прагне почати переговори з Україною про вступ у червні
10:02
Ціна президентства Зеленського: система державного управління практично не працює

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]