ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 19 травня

|
Версия для печатиВерсия для печати

З початку доби російська армія значно активізувалась на Сіверському напрямку, де відбулося вже 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України щодо оперативної інформації станом на 13:30 неділі, 19 травня.

«Інтенсивні бойові дії тривають майже по всій лінії фронту, найбільша активність загарбників станом на зараз спостерігається на Сіверському та Покровському напрямках. Сили оборони дають відсіч. Протягом поточної доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 78», - ідеться у повідомленні.

На Харківському напрямку загарбники дещо активізувалися - тут на даний час відбулося сім бойових зіткнень. Ситуація динамічна, ворог намагається потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Вовчанська, Стариці, Липців. Біля Лук’янців армія РФ завдала авіаційного удару, застосувавши п’ять КАБів. Українські військові тримають оборону, ведуть вогонь у відповідь та контратакують на окремих ділянках.

На Куп’янському напрямку ворожа авіація завдавала ударів у районі Петропавлівки. Станом на цей час українські воїни відбили чотири атаки, ще дві - тривають. Бої мали місце біля Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Загарбники зазнають втрат, інформація про які уточнюється.

На Лиманському напрямку агресори завдали авіаційних ударів поблизу Зарічного та в районі Серебрянського лісу.

З початку доби ворог значно активізувався на Сіверському напрямку, намагається прорвати українську оборону в районах Білогорівки, Верхньокам’янського та Роздолівки. Загалом тут вже відбулося 20 бойових зіткнень.

На Краматорському напрямку війська РФ провели дев’ять атак, зокрема неподалік Василівки, Калинівки, Кліщіївки та Іванівського. Три бойові зіткнення ще тривають. Ворожа авіація працювала біля Нью-Йорка, Північного, Дачного і Дружби.

На Покровському напрямку ворог не зменшує інтенсивності атак. Активно діє авіація російських загарбників – завдано ударів в районах Вовчого, Тимофіївки, Євгеніївки та Сокола. Застосовано п’ять КАБів. Загалом на цьому напрямку відбулося вже 19 атак. Десять із них ще тривають.

На Курахівському напрямку зараз теж бої. З початку доби поблизу Георгіївки, Парасков’ївки та Новомихайлівки відбулось п’ять протистоянь. Три із них ще тривають.

На Времівському напрямку загарбники чотири рази намагалися безуспішно штурмувати українські позиції біля Старомайорського. Завдали авіаційного удару в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Натомість використав авіацію для ударів по Малих Щербаках та Андріївці.

На Придніпровському напрямку російські війська тричі атакували українських захисників поблизу Кринок, успіху не мали.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Втрати ворога

Загальні бойові втрати російських військ станом на 19 травня сягнули близько 492 тисячі 290 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1210 загарбників.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Також станом на 19 травня українські захисники знищили вже: танків ‒ 7576 (+16) од, бойових броньованих машин ‒ 14630 (+35) од, артилерійських систем –  12687 (+48) од, РСЗВ – 1074 (+3) од, засоби ППО ‒ 803 (+2) од, літаків – 354 (+0) од, гелікоптерів – 326 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 10155 (+47), крилаті ракети ‒ 2204 (+1), кораблі /катери ‒ 26 (+0) од, підводні човни – 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 17251 (+82) од, спеціальна техніка ‒ 2077 (+2).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]