ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 22 червня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Минулої доби відбулося 120 бойових зіткнень. Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку.

Про це повідомляє зведення Генштабу ЗСУ.

Обстріли території України

Протягом доби противник завдав по території України чотири ракетні удари (сумарно шість ракет) та 45 авіаційних ударів (загалом скинув 71 КАБ), застосував 407 дронів-камікадзе. Здійснив понад 2300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Бої на Харківщині

На Харківському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив. Обстановка змін не зазнала.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 14. Окупанти атакували в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Берестового та Піщаного. 10 атак відбито без успіху для противника, чотири - іще тривають.

Бої на Донбасі

На Лиманському напрямку ситуація напружена, загальна кількість ворожих штурмових дій збільшилась до 12. Ворог намагається витіснити наших воїнів з займаних позицій поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Серебрянського лісу. Чотири атаки відбито нашими захисниками, вісім боєзіткнень на даний час тривають.

"Сили оборони здійснюють невідкладні заходи для недопущення просування агресора вглиб території України. Слід відзначити особовий склад 3 ОШБр за успішне виконання бойових завдань, просування вперед на визначених ділянках та завдання значних втрат у живій силі та техніці російським окупантам", - зазначили у Генштабі.

Десять разів атакував ворог за сьогодні на Сіверському напрямку. Дев’ять штурмових дій противника поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки відбито, одна атака іще триває. Наші захисники проводять заходи щодо стабілізації обстановки.

На Краматорському напрямку ворог 12 разів намагався витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій в районах населених пунктів Калинівка, Часів Яр, Андріївка та Кліщіївка. Агресор не полишає спроб просунутися в Часів Яр, де на даний час тривають чотири бойові зіткнення.

На Торецькому напрямку триває одне боєзіткнення, ситуація під контролем Сил оборони. Чотири ворожі атаки відбито нашими захисниками.

Найгарячішою залишається обстановка на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб вклинитись в наші бойові порядки в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Євгенівка, Сокіл та Новоселівка Перша. Найбільшу активність агресор зберігає зі сторони Очеретиного, де відбулося дві третини бойових зіткнень, та на даний час продовжуються штурмові дії противника. Усього на цьому напрямку відбулося 36 атак. Сили оборони проводять стабілізаційні дії. Вже за сьогодні окупанти втратили на Покровському напрямку понад 200 осіб вбитими та пораненими. Знищено два автомобілі та пошкоджено дві артилерійські системи.

На Курахівському напрямку ворог намагається вклинитися в наші бойові порядки поблизу Карлівки, Красногорівки, Невельського, Георгієвки, Костянтинівки та Парасковіївки. З 11 ворожих атак сім відбито без успіху для противника, бойові дії тривають.

Бої на півдні

На Оріхівському напрямку успіху не мали спроби ворога атакувати наших захисників в районі Малої Токмачки.

Водночас, агресор активізував свої зусилля на витісненні підрозділів Сил оборони з лівобережної частини Дніпра на Придніпровському напрямку. Сім атак ворога успіху не мали. Втрат позицій та територій не допущено.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

У ніч на 22 червня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу «Shahed».

Усього ворог застосував 16 ракет різних типів та 13 ударних БпЛА:

- 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл.– рф.);

- 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму);

- 4 крилатих ракет «Калібр» (із акваторії Чорного моря);

- 13 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків – Приморсько-Ахтарськ – рф., Балаклава – Крим).

 

В результаті протиповітряного бою збито 25 повітряних цілей:

- 7 крилатих ракет Х-101/Х-555;

- 4 крилаті ракети «Калібр»;

- 1 крилату ракету «Іскандер-К»; 

- 13 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Втрати ворога

Від початку повномасштабного вторгнення РФ українські захисники ліквідували близько 533 090 російських окупантів.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 22.06.24 орієнтовно становлять:

  • особового складу ‒ близько 533090 (+1110) осіб,
  • танків ‒ 8009 (+8) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 15383 (+11) од,
  • артилерійських систем  – 14188 (+28) од,
  • РСЗВ – 1106 (+0) од,
  • засоби ППО ‒ 861 (+0) од,
  • літаків – 359 (+0) од,
  • гелікоптерів – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 11305 (+15),
  • крилаті ракети ‒ 2302 (+4),
  • кораблі /катери ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 19204 (+23) од,
  • спеціальна техніка ‒ 2369 (+2).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

21:01
Романа Гладкого нарешті звільнили з посади начштабу Сил безпілотних систем
20:46
Співробітник СБУ (ДЗНД) Антон Руденко зливає інформацію Роману «джокеру» Кравцю для подальшого здирництва і шантажу з громадян України та Ізраїлю
20:00
Мінлива хмарність збережеться в Україні в наступні два дні
19:12
Арахамія та Кім взяли на поруки незаконно збагачену "корабєльную сосну" - мабуть, через ментальну спорідненість
18:10
Талони на пальне міняв на бронь: у Тернополі на хабарі затримали начальника районного ТЦК
17:03
Британія й Німеччина уклали історичну оборонну угоду - із зобов’язаннями підтримки України
16:05
Вони нищать Україну: російський бізнес на мільярд гривень попри санкції перейшов не до Держави, а до оточення очільника Одещини – "Схеми" (ВІДЕО)
15:31
Глава МВС Клименко теж пенсіонер
14:49
Эволюция видеонаблюдения: от аналоговых систем к IP-камерам
12:04
Про так звану "евакуацію", на якій піариться влада: через соціально-економічні труднощі переселенці повертаються на окуповані території та в прифронтові міста - Лубінець

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]