ГУР і ЗСР вивели з ладу надважливий для ВПК рф комбінат

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Бєлгородській області РФ внаслідок атаки безпілотників у ніч на 1 липня зазнав серйозних пошкоджень унікальний об’єкт російського ВПК - Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова” (ОЕМК), який є єдиним у РФ металургійним підприємством повного циклу.

Операція була здійснена спільними зусиллями Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки.

Як зазначають джерела у розвідці, комбінат припинив роботу внаслідок ураження дронами-камікадзе двох основних електропідстанцій Бєлгородської області: ПС «Старий Оскол» поблизу села Незнамово та ПС «Металургійну» біля с. Волоконовскоє. Підстанція «Металургійна» є однією з найбільших електропідстанцій у Європі.

Повідомляється, що в результаті операції було повністю знеструмлено Оскольський електрометалургійний комбінат - єдине в Росії металургійне підприємством повного циклу, де реалізовано технологію прямого відновлення заліза і плавка в електропечах, що дають змогу отримати метал, практично вільний від шкідливих домішок і залишкових елементів.

Внаслідок знеструмлення зупинились усі електродугові печі, у яких застиг метал. Для їхнього повторного запуску необхідно провести повну чистку цих печей, замінити дугові елементи, на що може знадобитись декілька місяців. Окремі робітники ОЕМК вважають, що печі доведеться ставити нові. Зважаючи на те, що ОЕМК будувався німецькими фахівцями за німецькими технологіями, без їхньої участі відновити роботу комбінату вірогідно буде складно.

Електрометалургійний комбінат має виключне значення для військово-промислового комплексу РФ. На обʼєкті виробляли високоякісну сталь, в тому числі леговані види спецсталей (SBQ) для автопрому та машинобудування, що використовує бездоменну технологію прямого відновлення заліза “MIDREX” та електродугову плавку. Продукцією комбінату у своїй роботі користуються, зокрема, такі підприємства російського ВПК:

- “ГАЗ” (прокатні заготовки для виготовлення автомобільної листової сталі; заготовки для штампування автомобільних рам; прокатні заготовки для виготовлення бронелистів для легкої броньованої техніки; заготовки для виготовлення кузовів);

- “УАЗ” (прокатні заготовки для виготовлення автомобільної листової сталі; заготовки для штампування автомобільних рам; прокатні заготовки для виготовлення бронелистів для легкої броньованої техніки);

- “КамАЗ” (прокатні заготовки для виготовлення автомобільної листової сталі; заготовки для штампування автомобільних рам; прокатні заготовки для виготовлення броне листів для легкої броньованої техніки);

- заводи групи підшипникових компаній “ЕПК” та “SKF” (виготовляють підшипники, в тому числі для військової техніки);

- підприємство “АВТОНОРМАЛЬ” (виготовляє кріпильні елементи для заводів автопрому і оборонпрому, зокрема – усі види високоміцних шкворенів, болтів, інших елементів, які використовуються для виготовлення і ремонту автомобільної і броньованої техніки).

Як повідомлялося, Оскольський електрометалургійний комбінат (НА ФОТО) знаходиться під санкціями України, США та Європейського Союзу.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У сукботу в Україні майже без опадів, спека на півдні та сході
19:09
Як дізнатися про наявність штрафу від ТЦК: роз'яснення Мін’юсту
18:47
Після серії скандалів Кабмін нарешті звільнив профнепридатну Марину Кудерчук з посади голови Держкіно
17:10
У Британії змінився прем'єр-міністр
16:12
Чому влада блокує спорудження захисту на енергооб'єктах
14:38
Справжні друзі: третій ЗРК Patriot прибув до України з ФРН
14:10
Порядні люди звертаються до непорядних: Львівське обласне товариство політв'язнів закликає "слуг народу" нарешті підтримати заборону РПЦ в Україні
12:03
Продаж керівних посад на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку директора КНДІСЕ Рувіна, у якого теж брудна репутація (ФОТО)
11:33
Типовий ухилянт з "Кварталу" Ханумак, який втік до США, відбрехався за виїзд із України
10:33
Це про те, як безголова влада "готувалася" до війни: на окупованих територіях залишилися близько 1,5 млн музейних експонатів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]