Касьянов: Для кого все це будується в тилу?

|
Версия для печатиВерсия для печати

Як зробити так, щоб і вовки були ситі, і вівці цілі?.. Як нам виграти війну і прогодувати всю цю зграю "бізнесменів", які присмокталися до бюджету через усілякі там прозоро, непрозоро, будівництво доріг, переукладання бруківки, “відновлення інфраструктури”?..

Відповідь є - Організація Тодта.

Фріц Тодт був талановитим інженером і управлінцем, рейхсміністром озброєнь, будував автобани в нацистській Німеччині, і керував найбільшою у світі військово-будівельною організацією.

Тодт будував технічну міць гітлерівської Німеччини. У 1938 році фюрер доручив йому звести Західний вал - величезну оборонну споруду від Люксембургу на півночі до Швейцарії на півдні. До будівництва було залучено близько тисячі комерційних фірм, які були об'єднані Фріцем Тодтом у 22 будівельних управління і отримали назву Організація Тодта.

На зведенні Лінії Зігфріда (Західний Вал) цивільний персонал працював без вихідних і святкових днів. Цементна промисловість працювала вдень і вночі, постачаючи більше половини своєї продукції на потреби будівництва. Залізниця доставляла на будівництво до 9000 вагонів будматеріалів щодня. Було побудовано 22000 залізобетонних бункерів, не рахуючи інших споруд.

В Організації Тодта працювали в різний час понад півмільйона людей - як вільні люди, так і остарбайтери, і в'язні концтаборів. Фріц Тодт був не тільки великим будівельником, а й переконаним нацистом.

Організація Тодта завжди була на другій лінії Вермахту - будувала лінії оборони, наводила мости, займалася капітальним будівництвом. Тисячі дотів, дзотів, бліндажів, захищених складів, мільйони кілометрів траншей, обшитих дошками, з вогневими точками, системами відкачування води, укриття для підводних човнів, місця пуску балістичних і крилатих ракет (ФАУ-1 і ФАУ-2) побудувала Організація Тодта.

Німецький досвід створення військово-будівельних організацій став у пригоді і союзникам по антигітлерівській коаліції. У багатьох країнах працювали і працюють військово-будівельні частини. Сьогодні наш ворог активно використовує ресурси комерційних будівельних організацій, вибудовуючи бетонні лінії оборони, підземні місця розташування особового складу, підземні штаби, лазні, склади... Десятки тисяч професійних будівельників, тисячі одиниць будівельної техніки працюють на ворога.

А наші будівельники перекладають асфальт і тротуарну плитку в глибокому тилу, зводять бізнес-центри і житлові комплекси.

Для кого все це будується, тоді як наші бійці перебувають на передовій у нестерпних умовах напівзруйнованих окопів, ховаються в земляні нори і гинуть, бо немає елементарних бетонних укріплень?..

Хто винен? І де наш Тодт?..

Автор: Юрій Касьянов, ЗСУ

(Джерело).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:03
Продаж керівних посад на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку директора КНДІСЕ Рувіна, у якого теж брудна репутація (ФОТО)
11:33
Типовий ухилянт з "Кварталу" Ханумак, який втік до США, відбрехався за виїзд із України
10:33
Це про те, як безголова влада "готувалася" до війни: на окупованих територіях залишилися близько 1,5 млн музейних експонатів
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 5 липня
20:00
Спека виснажуватиме Україну до кінця тижня
18:04
Піарник Зеленського - покидьок Володимир Петров - отримав відмову суду у задоволенні позову до журналістки Лигачової
16:55
Проксі-патріарх: керівництво Болгарської православної церкви, схоже, перехопила ФСБ
14:03
"Я присягу давал на верность Советскому Союзу": на Черкащині судили попа упц мп
12:16
Вища рада правосуддя нарешті звільнила з посади судді голову Полтавського райсуду Богомолову, обвинувачену у держзраді
10:01
Армія рф готує новий удар по українській обороні

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]