Хто з агровиробників отримав найбільший зиск від «зернового коридору»

|
Версия для печатиВерсия для печати

За оцінками генерального директора асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Романа Сластьона, приблизно $3,5 млрд отримали компанії, які скористалися можливостями експорту збіжжя в рамках «зернової угодип».

Найбільше агропродукції експортувала компанія Kernel Андрія Веревського — 813 500 т, або майже 10%, дізнався Forbes з даних брокерської компанії Maxigrain.

«Аргумент» раніше повідомляв, що Веревський за допомогою суду і спільників у ФГВФО вкрав у держави активи "Дельта Банку" на 5 млрд гривеньАндрія Веревського звинуватили у захопленні СП "Агродім" вбитого нардепа.

Крім Kernel, до першої пʼятірки увійшли UkrLandFarming Олега Бахматюка (296 800 т), американська ADM (292 700 т), українська Agroprosperis, яка належить американському New Century Holdings (251 000) і Nibulon Андрія Вадатурського: 210 200 т відповідно.

Як відомо, Бахматюк оголошений в розшук.

Швейцарська Glencore імпортувала 177 500 т, американська Cargill – 163 800 т, китайська COFCO – 156 900 т, французька Louis Dreyfus – 98 600 т, маловідома українська Trepfin – 155 800 т.

За наступні чотири місяці дії «зернового коридору» Україна може експортувати по 4 млн т зерна на $1,2 млрд щомісячно, каже Роман Сластьон з «Українського клубу аграрного бізнесу».

На заваді цьому може стати росія, яка знову ускладнює український експорт, затримуючи перевірки суден. Торговельні судна, які перевозять українське збіжжя, поблизу Босфорської протоки перевіряє інспекційна група, в яку входять представники України, ООН, Туреччини та росії.

Якщо на початку листопада до портів Одеської області приходило 9-11 суден щодня, то 17-20 листопада лише по одному або взагалі жодного, розповідає керівник Моніторингової групи з санкцій та свободи судноплавства Андрій Клименко.

На 22 листопада в черзі на вихід з Чорного моря стоять приблизно 36 суден, які разом завантажені більше ніж одним мільйоном тонн продукції, каже менеджерка з розвитку брокерської компанії Maxigrain Олена Нероба.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]