Корупційний скандал в Європарламенті: затримані ще двоє євродепутатів за хабарі від Катару та Марокко

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Європарламентарів підозрюють в отриманні хабарів від Катару та Марокко в обмін на підтримку позицій країн в Європарламенті.

В Італії ввечері у п'ятницю, 10 лютого, поліція затримала євродепутата Андреа Коццоліно на підставі європейського ордера на арешт, передає Deutsche Welle. Раніше у цей день в Брюсселі заарештували і допитали в прокуратурі іншого депутата Європарламенту - Марка Тарабеллу, повідомляє dpa.

Обох політиків звинувачують у тому, що вони отримували вигоди від "третіх країн" задля впливу на рішення в Європейському Союзі. За даними ЗМІ, щодо цих депутатів ідеться про Катар та Марокко. Обох євродепутатів позбавили депутатської недоторканності на початку лютого на тлі розслідування корупційних діянь та виключили з групи соціал-демократів в ЄП.

Тарабеллу підозрюють, що протягом двох років він "підтримував певні позиції в Європейському парламенті на користь третьої країни в обмін на грошові виплати" на загальну суму від 120 до 140 тисяч євро, йдеться у звіті Європарламенту.

Коццоліно, за даними слідства, також за грошову винагороду "міг бути причетним до актів корупції, які виникли внаслідок втручання однієї чи кількох іноземних держав з метою вплинути на дебати та рішення, які ухвалюються в Європейському Парламенті". І Тарабелла, і Коццоліно заперечують свою провину.

Нагадаємо, корупційний скандал в Європарламенті вибухнув у грудні минулого року, коли у Брюсселі затримали віцепрезидентку ЄП Єву Кайлі та ще п'ятьох осіб. Бельгійська прокуратура підозрює, що Катар намагався через них "вплинути на рішення ЄП за допомогою суттєвих грошових сум та подарунків". Їм закидають створення злочиннорї організації, відмивання коштів та корупцію. Під час обшуків у підозрбваних вилучені 1,5 мільйона євро. Офіційна Доха відкидає усі закиди у підкупі європейських політиків.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю дощитиме в Карпатах і на сході, вдень до +20°С
19:59
Українці гинуть за мільярди Ахметова: благодійне товариство ФК "Шахтар" отримало бронь від мобілізації
19:28
США та Великобританія перевіряють криптовалютні транзакції на суму понад $20 млрд, що пройшли через російську біржу
19:10
The Telegraph: Яка зброя може змінити хід війни в Україні
18:46
Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього (уточнення)
18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]