Костянтин Корсун: НАБУ розслідує розкрадання міжнародної допомоги на кіберзахист керівництвом Держспецзв’язку (Щиголь, Жора, Маковський)

|
Версия для печатиВерсия для печати

НАБУ розслідує розкрадання міжнародної допомоги на кіберзахист керівництвом Держспецзв’язку (Щиголь, Жора, Маковський).

Про це пише Костянтин Корсун, відомий експерт з кібербезпеки, у своєму блозі у виданні Цензор.НЕТ.

Неймовірні події трапилися минулого тижня: НАБУ провело обшуки у службових приміщеннях та за місцями мешкання Голови Держспецзв’язку Щ. (Юрій Щиголь, член Ставки Верховного головнокомандувача - А.), його заступників Ж (Віктор Жора - А.). та М. (Дмитро Маковський - А.), а також керівника державного центру кіберзахисту. Не називаю їхні прізвища, бо вони не варті утримання їх у пам’яті.

Які саме епізоди злочинної діяльності розслідуються – достеменно не відомо, офіційних заяв від НАБУ я так і не дочекався.

Але джерела, близькі до мінеральних, кажуть, що мова йде про розкрадання міжнародних коштів на кіберзахист. Впевнений, інформації по розкраданням національного держбюджету там також більш, ніж достатньо. Якщо не достатньо – я можу підказати в якому напрямку пошукати.

Ще кажуть, що десь прихопили «чорну бухгалтерію» з оборудками героїчних кібер-захисників. А в ній можуть фігурувати і значно відоміші прізвища, чиї назви посад складаються десь із тринадцяти слів. Тому зараз відбувається грандіозний кіпіш, і питання дуже активно намагають «зарішать» на рівні вулиці Грушевського.

Але шо та все може означати? Радикалізація конкуренції між баштами Банкової?

Зеленський викидає використані контрацептиви, які стали вже аж занадто токсичними?

Демонстрація Заходу «боротьби з корупцією» і «незалежності НАБУ»?

Чи, можливо, дійсно НАБУ незалежне і дійсно веде боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади?

То, що ні разу не шановні керівники Держспецзв’язку є корупціонерами і що уся їхня «кар’єра» то шлях розвитку корупції – я завжди знав. Багато писав та говорив про це, хоча мені не вірили. Також переконаний, що сама Держспецзв’язку побудована на корупції і цю держслужбу давно час ліквідувати (як варіант - радикально реформувати). Але замість цього цифрові корупціонери просто зараз намагаються примножити свої і без того величезні статки, для чого відправили власного депутата пана Ф активно просувати законопроект 8087. Мені ліньки писати розгорнутий аналіз цього шедевра корупційної думки, тому скажу коротко: цей законопроект підсилить «важелі впливу» чиновників Держспецзв’язку разів приблизно в десять.

Але головне - що буде далі з розслідуванням НАБУ?

Чи будуть пред’явлені звинувачення високопосадовцям Держспецзв’язку?

Чи будуть вони арештовані?

Чи буде це достатні приводом для звільнення їх з посад?

Чи повернуть вкрадене? (банальне риторичне питання)

Яких нових корупціонерів призначать на їхні місця?

Питань ще багато, а от з відповідями доведеться почекати.

Я ж тим часом нагадаю, чим в Україні зазвичай закінчуються гучні розслідування корупції: «клієнти» тупо відкупаються, а кримінальна справа спочатку затягується, а потім тихо вмирає. Як це сталося у випадку Боярчука (попередній керівник Держспецзв'язку Роман Михайлович Боярчук - А.), справу якого у 2019 «розслідувало» ДБР.

Хотілося б вірити, що ось цього разу все буде нарешті по справедливості, але чомусь якось не віриться.

Чи не тому, що «весна прийде – саджати будемо» обіцяє кожна наступна влада в Україні, але жоден з топ-чиновників так і не сидить за корупцію?

P.S.: До речі, чи буде факт розслідування корупції чиновника вважатися дискредитацією органів влади, згідно нової ініціативи зе-команди?

Автор - Костянтин Корсун, експерт з кібербезпеки. У 2000-2005 заступник керівника відділу боротьби з комп’ютерною злочинністю при Департаменті контррозвідки СБУ. Співзасновник та виконавчий директор міжнародної кібербезпекової компанії з головним офісом в Україні

Вгорі: ми віримо, що очільник Держспецзв'язку Юрій Щиголь нарешті відчує на собі Закон. Фото Держспецзв’язку

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]