Крейсер «Москва» став могилою для 37 осіб, близько 100 поранених – ЗМІ

|
Версия для печатиВерсия для печати

При затопленні ракетного крейсера Чорноморського флоту рф «Москва» офіційно визнано загиблими 37 членів екіпажу, тіла яких доставили до Севастополя.

Про це повідомило Медузі джерело, близьке до командування Чорноморського флоту росії.

Ще близько ста людей, за даними співрозмовника «Медузи», поранено. Точна кількість зниклих безвісти невідома. Загалом на судні перебувало близько 500 осіб, уточнив співрозмовник видання.

Раніше про те, що на «Москві» загинули близько 40 моряків, повідомляла «Нова газета. Європа» із посиланням на матір одного з членів екіпажу, що вижив.

Офіційно міноборони рф не повідомляло про загиблих членів екіпажу «Москви», заявляючи, що екіпаж крейсера було евакуйовано «в повному складі». Проте на церемонії прощання з кораблем, що відбулася у Севастополі 15 квітня, журналісти помітили жалобну стрічку з написом «Кораблю та морякам».

При цьому батьки та родичі загиблих вважають слова «зник безвісти» евфемізмом визнання загибелі, оскільки в холодному квітневому морі далеко від берега вижити неможливо. Так про «зниклого безвісти» сина, матроса-строковика Єгора Шкребця говорили його батьки Дмитро та Ірина Шкребець. Про «зниклого безвісти» сина Марка Тарасова написала у соцмережі Уляна Тарасова з Петербурга. Ще три родини зателефонували Дмитру Шкребцю і розповіли про своїх «зниклих безвісти» синів.

Родичі моряків, які служили на крейсері «Москва», звинувачують міноборони росії у навмисному приховуванні інформації про військовослужбовців.

16 квітня журналісти програми «Схеми» ідентифікували особистість загиблого моряка з крейсера «Москва», спростувавши інформацію міноборони рф про «повну евакуацію екіпажу». Це мічман Іван Вахрушев, який служив у п'ятій бойовій частині, яка відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Як повідомлялося, українські військові поцілили у російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило про те, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти «Москві», проте шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі. У росії ввечері того ж дня офіційно підтвердили, що крейсер Чорноморського флоту рф «Москва» затонув під час буксирування у порт, повідомивши про евакуацію екіпажу на інші кораблі.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]