Кремль звільняє низку одіозних чиновників: The Insider розповіли, кого та за що

|
Версия для печатиВерсия для печати

Основні причини - невдачі під час їх роботи, виявлені внаслідок початку повномасштабної війни проти України.

У Кремлі можуть звільнити цілу низку наближених до Владіміра Путіна чиновників, які відповідають за зовнішню політику. Про плани щодо масштабної ротації у російській владі повідомляє The Insider, додаючи, що мова йде про тих, хто за останні роки запам'ятався принизливими провалами, усунення декого пояснюють і віком. 

Отож, Кремль планує звільнити:

  • Юрія Ушакова - помічника Путіна,
  • Ігоря Маслова - керівника управління президента щодо міжрегіональних та культурних зв'язків з закордонними країнами,
  • Валєрія Максімова - куратора Закавказзя, 
  • Філіпа Ільїчева - "смотрящого" за Африкою та Ізраїлем.
Юрій Ушаков. Перше, на чому аргументує ЗМІ - це те, що йому вже 75 років, що на 5 років перевищує допустимий в Росії вік перебування чиновника при владі.

"Юрій Вікторович нечасто з'являється у своєму службовому кабінеті. Самі розумієте, то одна хвороба, то інша. Президенту зараз потрібні люди, які мають працювати у посиленому режимі", - пише ЗМІ. 

Видання зазначає, що раніше Ушаков був важливою персоною у Кремлі. Він навіть курував призначення в російське МЗС, за що його недолюблює міністр Сєргєй Лавров.

Наприкінці 2021 року саме Ушаков займався "гарантіями безпеки" для Росії, яких та вимагала від НАТО та ЄС. А згодом він також "наглядав" за перемовинами Києва та Москви. Як відомо, жодне з цих завдань так і не було доведене до потрібного Кремлю кінця. 

The Insider пише, що останньою краплею в питанні Ушакова міг стати крайній саміт ОДКБ в Єревані, після якого прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відмовився підписувати підсумкову декларацію.

"Це лише останні й найгучніші провали Ушакова, адже крісло під ним почало хитатися ще у 2017 році, - пише ЗМІ. - До речі, у відставку разом з Ушаковим піде і вся його команда". 

Філіп Ільїчев. Він протягом останніх років займався налагодженням контактів росіян з Африкою, та останнім часом його роботу важко назвати вдалою для РФ. Свідченням цього є ув'язнення наближеного до Росії колишнього президента ПАР Джейкоба Зума. Тепер країною керує Матамела Сиріл Рамафоса, який орієнтується більше на Китай.

У The Insider точно не знаю, що саме може стати остаточною причиною звільнити Ільїчева. Та там допускають, що це будуть все ж невдачі у спробах витіснити українське продовольство з ринку Африки. 

Ігорь Маслов теж не впорався з роботою "смотрящого" за СНД, адже після початку війни проти України було закрито більшість пропагандистських проєктів в цих країнах. Тому робота цього чиновника тепер обмежується Абхазією та Південною Осетією. 

Промахом Маслова вважають і те, що на виборах президента Молдови перемогу виборола Майя Санду. 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]