Криптовалюти не допоможуть рф уникнути санкцій - Moody's

|
Версия для печатиВерсия для печати

Криптовалюти не допоможуть росії боротися із західними санкціями.

У цьому впевнені аналітики рейтингового агентства Moody's, про що вони наголосили у своєму звіті, пишуть росЗМІ.

Аналітики вказали на такі проблеми: обмежений розмір та низька ліквідність ринку криптовалют у росії; використання криптобіржами заходів, вкладених у боротьбу з відмиванням фінансів і фінансуванням тероризму; санкції проти окремих майданчиків та криптобірж.

Які бар'єри у використання криптовалют:

  • Обмежений розмір та низька ліквідність ринку криптовалют у росії. На біржі ліквідність пари рубль/биткоин становить близько $200 тис. На позабіржових торгових сервісах, що використовуються для приховування транзакцій, так званих mixing services, ліквідність становить близько $30 млн на день. При цьому, зазначають автори дослідження, за даними Мінфіну США, російські фінансові інститути щодня проводять міжнародні операції на суму близько $46 млрд, 80% їх здійснюються в доларах США.
  • Впровадження криптобіржами заходів, вкладених у боротьбу з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму. Регульовані криптобіржі повинні відповідати вимогам антивідмивного законодавства, що дозволяє відслідковувати незаконні транзакції, йдеться у звіті: «Централізований майданчик для роботи з цифровими активами з добре налагодженою перевіркою та відповідними процесами реєстрації зможе відстежувати та відключати облікові записи із чорного списку. Щойно транзакція позначена, правоохоронні органи можуть відслідковувати її історію та стежити за її рухом». Цей фактор Moody's називає ще однією причиною, через яку можливості ухилення від санкцій обмежені.
  • Санкції проти деяких майданчиків. 5 квітня Міністерство фінансів США ввело санкції проти найбільшої даркнет-платформи Hydra Market, що працює на російськомовну аудиторію, та проти криптовалютної біржі Garantex Europe OU. Остання зареєстрована в Естонії, але, за версією Мінфіну США, вона діяла в основному з Москви та Санкт-Петербурга. За даними відомства, транзакції на цій платформі на суму понад $100 млн пов'язані зі злочинною діяльністю та даркнет-маркетами. У релізі Мінфіну також зазначається, що приблизно 86% незаконних біткоїнів, отриманих російськими біржами віртуальних валют у 2019 році, надійшли від Hydra.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]