Латвія більше не видаватиме робочі візи росіянам та обмежить продовження посвідок на проживання

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сейм Латвії в остаточному читанні затвердив поправки до імміграційного закону, що посилюють умови продовження посвідок на проживання для громадян РФ та Білорусі, а також вводять фактичну заборону на видачу віз громадянам РФ у зв'язку з роботою в Латвії або перебуванням у Латвії при віддаленій роботі.

Про це повідомило видання Delfi.

Крім того, ухвалені зміни вимагають від громадяни Росії, які раніше були громадянами або негромадянами Латвії, а зараз живуть у Латвії на підставі постійної посвідки на проживання, підтвердити володіння державною мовою.

Парламент ухвалив закон у остаточному читанні наступного дня після того, як президент Росії оголосив у країні часткову військову мобілізацію. 

В умовах, коли очікується, що деякі громадяни Росії, які підлягають військовому призову, можуть тікати з країни, Латвія не тільки посилила правила продовження тимчасової посвідки на проживання росіянами, а й фактично виключила можливість отримання росіянами довгострокових віз у зв'язку з працевлаштуванням у Латвії чи іншій країні-учасниці Організації економічного співробітництва та розвитку.

Одночасно до закону внесено норму, яка передбачає у яких випадках, не передбачених законодавством, посвідка на проживання строком до п'яти років може бути видана громадянам Росії та Білорусі. Розпоряджатися про видачу такої посвідки може міністр внутрішніх справ, якщо це відповідає інтересам Латвії, міжнародним правовим нормам або пов'язано з гуманітарними міркуваннями.

Напередодні глава МЗС Латвії заявив, що його країна не видаватиме гуманітарні візи росіянам, які захочуть виїхати з країни, щоб уникнути оголошеної мобілізації.

Латвія обмежила в'їзд громадянам Росії із шенгенськими візами з 19 вересня з міркувань безпеки.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]