Легітимність Верховного суду України під загрозою, — ЦПК

|
Версия для печатиВерсия для печати

Небажання Верховного Суду позбавити голову Касаційного господарського суду у складі ВСУ Богдана Львова суддівського статусу попри докази наявності нього російського громадянства може знищити легітимність Верховного суду України як такого.

Так вважає голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Він нагадав, що стаття 121 закону України «Про судоустрій» чітко зазначає, що набуття громадянства іншої держави рівнозначне автоматичному припиненню повноважень судді, а докази журналістського розслідування, за його словами, є достатньо переконливими не на користь Львова.

«Але суддям Верховного суду начхати і на закон, і на здоровий глузд. Найвищим суддям України ок з тим, що Касаційний господарський суд очолює громадянин росії! Шановні судді Богдана Львова, ви усвідомлюєте, що своїми руками вбиваєте легітимність Верховного Суду? Своєю упоротістю - знищуєте найвищу судову інстанцію країни?», - зазначив Шабунін.

Шабунін шкодує, що через таку позицію безвідповідальну позицію суддів, таку важливу інституцію, як Верховний Суд нам доведеться ще довго відчищати.

Керівник ЦПК зазначив, що питання можуть легко вирішити голова Верховного суду України Всеволод Князєв, який може звільнити Богдана Львова із суду, або ж президент Володимир Зеленський, позбавивши його українського громадянства.

Водночас напередодні кілька суддів Верховного суду України опублікували відкрите звернення про скликання зборів суддів 26 вересня, на яких пропонують розглянути питання про дострокове звільнення Богдана Львова з посади голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та визначення тимчасово виконуючого обов'язки голови КГС у складі ВСУ.

Нагадаємо, журналісти проєкту «Схеми» встановили, що суддя Богдан Львов має російське громадянство. Отримавши у 90-их російський паспорт, він не лише від нього не відмовився, піднімаючись кар’єрними сходами у системі українського правосуддя, а навпаки – поновив у 2012-му і досі його документ не числиться в реєстрі недійсних. Сам Львов це заперечує.

Водночас більшість суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного суду на зборах 19 вересня не підтримали внесення до порядку денного питання про висловлення довіри чи недовіри своєму голові судді Богдану Львову. Судді вирішили не просто не позбавляти Богдана Львова мантії, а й залишити на посаді голови, хоча й обмежили в доступі до державної таємниці.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]