Легендарний професор Снайдер зустрівся зі солдатом, який в окопі читав його книгу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер зустрівся в Українському католицькому університеті з Олександром Ширшиним, який читав його книгу The Road to Unfreedom в окопі та провів лекцію для студентів та викладачів УКУ.

Про це повідомляється у Фейсбуці Українського католицького університету, передає Укрінформ.

«Пам’ятаєте фото військового в окопі, який читає книгу Тімоті Снайдера The Road to Unfreedom, яке облетіло весь світ? Це був випускник УКУ Олександр Ширшин, який з початку повномасштабного вторгнення захищає нас з вами на фронті. Сьогодні Олександр зустрівся з Тімоті Снайдером у стінах УКУ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що провідний історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер зустрівся також зі студентами та викладачами на закритій лекції у Центрі Шептицького. Модерував зустріч професор Ярослав Грицак.

Снайдер зустрівся зі студентами та викладачами у Центрі Шептицького / Фото: УКУ

Снайдер привітався з учасниками зустрічі українською мовою, а також на кілька запитань відповідав українською. Професор Грицак напередодні зустрічі зібрав запитання до історика від військових зі спільноти УКУ, які нині служать у ЗСУ і перебувають на фронті.

«Моя робота як історика зараз спрямована проти наративів ЄС, бо їхні наративи зараз не про поразку, а про мир. Хоча я вважаю, поразка є дуже важливою. Те, що трапилося в травні 1945 року з німцями, не було миром, це було поразкою. Німці кажуть: «Важливо для імперій отримати поразку, як це зробила наша країна». Це урок, який ми маємо винести з цієї війни», - сказав під час лекції Снайдер.

Нагадаємо: історик Тімоті Снайдер 2 січня зробив твіт українською мовою «Найвища честь для автора ― читач», з фото, на якому український воїн в окопі читає його книгу The Road to Unfreedom. Менше як за добу пост набрав 1,7 млн переглядів. Як розповів згодом військовий Олександр Ширшин, фотографію, на якій він читає книгу Снайдера, було зроблено в окопі в районі Яцьківки на Донеччині, на той час він був у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, проте нині перевівся до іншої бригади.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]