Леонід Маслов: Яу судді "розвели" Жеваго

|
Версия для печатиВерсия для печати

Схоже, що екс-очільник Верховного Суду Всеволод Князєв і його поплічник - адвокат Олег Горецький, не тільки корупціонери, але й звичайні шахраї.

Про це пише Леонід Маслов, екс-член Громадської ради доброчесності (офіційний орган оцінювання суддів), юрист, громадський діяч, ст. розвідник 92 ОМБр (2014-2015), командир відділення розвідки (2022 - і до останнього окупанта), у своєму блозі у виданні Цензор.НЕТ.

Вивчив Постанову Великої Палати ВС від 19 квітня, за яку Всеволод Князев нібито отримав кошти від Жеваго.

20 років тому низка офшорок, що контролюється російськими нині підсанкційними олігархами, продала по заниженій ціні групі Жеваго 40% акцій Полтавського ГЗК. В 2021 році вона зробила другу спробу, після першої невдалої у 2009, визнати угоду недійсною, посилаючись на формальне порушення Декрету 15-93 (про валютний контроль). Перша інстанція відмовила, посилаючись на те, що Декрет не був порушений, а якби і був, то це не зачіпало б права позивачів. Апеляція скасувала рішення першої інстанції і ухвалила нове на користь росіян (до речі 3 офшорки з 5 вже закриті). Велика Палата скасувала постанову апеляції і остаточно ухвалила рішення на користь Жеваго.

Моє враження, що ґрунтується на кваліфікації і досвіді: рішення законне, обґрунтоване, а іншого не могло бути. Жеваго просто обдурили, озвучуючи міф про тиск з боку опонентів, ще й підкріплений пропозиціями хабаря. Мовляв, не даш грошей — судді візьмуть з іншої сторони. Відкладення розгляду справи 15.03.2023 допомогло його переконати.

Найвпливовішою людиною у прийнятті потрібного рішення є не голова суду (Князев) і не головуючий (у цьому випадку Віталій Уркевич), а доповідач — Юрій Власов. Саме доповідач робить правовий аналіз, готує пропозицію тексту і відстоює позицію. Судячи по всьому, Князев знав позицію доповідача (за Жеваго), а Жеваго - ні.

Другий підозрюваний — адвокат Олег Горецький, який переконав Жеваго, що треба підстрахуватись, давши по $150 на 18 суддів ВП ВС ( =2,7 млн), бо "не вистачило голосів". Не вистачило голосів щоб ухвалити рішення за Жеваго чи проти — невідомо.

Зі справи якось дивно зник безпосередній отримувач коштів — друг В.Князева нотаріус Кирило Горбуров — фігурант плівок НАБУ. Здається це і є подвійний агент, який засадив дружбана на кічу.

На фото: адвокат Олег Горецький. Кандидат наук. По розведенню лохів.

Закликаю не цькувати підозрюваних, це не чемно. Але здоровий сарказм бажаний.

Взагалі-то Головою ВС має бути Олександр Мамалуй, снайпер, повний кавалер ордену "За Мужність", підрозділ якого знищив декілька сотень окупантів.

І річ не в тім, який він військовий, він один з найкращих суддів ВС за рейтингом знань.

Вгорі: Всеволод Князєв. Фото: focus.ua

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу дощитиме лише у Карпатах, вдень до +23-28°С
18:42
Корабель і літак – 5 днів, танк – 4: Уряд затвердив додаткові відпустки за знищену техніку ворога
16:10
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер:: "Від цієї радості мені одні збитки..."
14:04
За два роки бібліотеки України списали понад 26 млн російських книжок
13:18
ЄС схвалив використання доходів від заморожених активів рф
12:23
НАБУ з СБУ обшукують Державну судову адміністрацію
12:01
Брехні стане менше: Суспільне розпочало власне мовлення на телемарафоні "Єдині новини"
11:22
Роботодавці зобов’язані вручати повістки, організовувати прибуття працівників до ТЦК та інформувати про тих, хто відмовився від їх отримання чи звільнився - Кабмін
10:15
Politico: ЄС прагне почати переговори з Україною про вступ у червні
10:02
Ціна президентства Зеленського: система державного управління практично не працює

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]