Лише 2% українців продовжують добре ставитися до росії, у 92% – ставлення погане

|
Версия для печатиВерсия для печати

Поступове зниження в останніх три роки до моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну позитивного ставлення до країни-агресора зійшло нанівець протягом останніх трьох місяців.

Такі результати соціологічного дослідження КМІС, оприлюдненого на сайті компанії.

Якщо напередодні вторгнення соціологи фіксували, попри декілька місяців поспіль ескалації біля кордонів України 34% населення України добре ставилися до росії, то зараз уже лише 2% громадян добре ставляться до росії, у той час як 92% – погано. Утім, важливо розуміти, що 2% – це близько 500 000 осіб, тобто достатньо істотна кількість в абсолютному вимірі все одно зберігає попри очевидні факти позитивне ставлення до агресора.

 

Крім цих даних, важливо бачити зміни на індивідуальному рівні. У рамках методичного експерименту було повторно опитано 513 респондентів-учасників «Омнібусу», проведеного на початку лютого 2022 року, тобто до повномасштабного вторгнення. Для цих респондентів соціологи знали, яким було їхнє ставлення до росії на початку лютого, а зараз повторили те саме запитання. Серед тих, хто мав і раніше погане ставлення до росії, 97% продовжують його мати (хоча 3% зараз обрали варіант «важко сказати»).

Кардинальною є зміна поглядів тих, хто мав добре ставлення до росії і тих, хто мав невизначене ставлення до неї. Так, 80% тих, хто раніше добре ставився до росії, тепер погано ставляться до неї. Менше ніж кожен десятий зберіг позитивне ставлення до росії, хоча ще 12% вирішили зараз відповісти «не визначилися».

Серед тих, хто мав невизначене ставлення до росії, 97% зараз уже погано до неї ставляться.

 

У всіх регіонах України абсолютна більшість жителів погано ставляться до росії, зокрема, на Півдні 90% погано ставляться, на Сході – 85% (у той час, як на початку лютого, відповідно, 45% і 53% добре ставилися до росії). Відносно найбільше продовжують добре ставитися до росії на Сході – 4%.

 

Прикметно те, що абсолютна більшість громадян – 82% – які продовжують проживати на окупованій після 24 лютого 2022 року території негативно ставляться до росії, і лише 6% позитивно ставляться до неї.

 

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]