Міністра Сольського викрили на заволодінні державною землею

|
Версия для печатиВерсия для печати

Для цього він створив злочинну організацію. Учасники оборудки заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га.

Чинного українського міністра, колишнього голову аграрного комітету викрили на заволодінні державною землею в сумі 291 млн гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень. Про це повідомили в НАБУ.

Бюро не називає імені міністра, але наведені факти з біографії дозволяють припустити, що йдеться про міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Учасники схеми знищили документи документів, на підставі яких два держпідприємства в Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Потім завдяки підконтрольним посадовцям обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю. При цьому умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передачу в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту отримання.

"Унаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн. Вони також здійснили спробу заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт", – йдеться у повідомленні НАБУ.

Наразі про підозру повідомили організатору схеми, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та людині, яка сприяли вчиненню злочину.

Триває вручення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

Вгорі: українського міністра підозрюють у заволодінні державною землею. Фото: НАБУ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:04
Юрій Бутусов: Прорив під Очеретиним - проблеми на фронті
17:06
Микола Арсенич таких би стратив: мати топ-посадовця СБУ раптом "заробила" понад мільйон. Його тато - закарпатський митник (Слідство.Інфо)
16:12
Трансляції великодніх богослужінь ПЦУ та УГКЦ: коли та де дивитися (РОЗКЛАД)
15:14
Після оновлення даних у ТЦК через е-кабінет чоловіків на ВЛК викликатимуть окремою повісткою - Генштаб
15:07
Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК - Генштаб ЗСУ
14:07
В Україні поки що продовжують діяти 8097 церков московського патріархату - Опендатабот
13:55
Президент призначив нового голову Хмельницької ОДА
12:11
Америка тут ні до чого: Княжицький розповів, хто гальмує прийняття закону про "заборону" упц (мп)
11:06
У росіян дійсно є план окупації Харкова та Сум - Павлюк
10:01
Сьогодні Велика п’ятниця, найскорботніший день для християн

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]