Marks & Spencer і Nike повністю покидають російський ринок

|
Версия для печатиВерсия для печати

Найбільший британський виробник одягу Marks & Spencer заявив, що повністю вийде з російського ринку після вторгнення рф в Україну.

Про це пише ВВС.

Компанія припинила постачання в росію ще в березні, але її магазини, які працюють по франшизі, залишалися відкритими.

Після переговорів Marks & Spencer вирішила відмовитися від російської франшизи, додає ВВС.

Ритейлер має 1200 співробітників і 48 магазинів у росії, якими керує турецька компанія FiBA.

M&S, яку розкритикували за те, що вона не вийшла з росії на початку війни, заявила, що після виходу втратить 31 мільйон фунтів стерлінгів.

Nike не продовжив договір із найбільшим франчайзі в рф: та змушена закрити усі магазини під брендом

Компанія Nike - американський виробник спортивного взуття та одягу - не продовжила договір з найбільшим франчайзі в росії Inventive Retail Group. IRG буде змушена закрити усі свої магазини під брендом Nike.

Про це пишуть "Ведомости" із посиланням на листа президента IRG Тихона Смикова співробітникам компанії.

Зазначається, що Inventive Retail Group належить найбільша у рф монобрендова мережа магазинів американського ритейлера. IRG буде змушена закрити усі свої магазини під брендом Nike.

У листі рішення американської компанії пояснюється нездатністю Nike "в найближчому майбутньому" організувати постачання товарів до росії.

"У міру вичерпання товарних запасів IRG буде змушена закрити всі свої магазини під цим брендом", - заявив Смиков.

За його словами, ці повідомлення стали для нього таким же ударом, як і для всіх співробітників. Смиков нагадав, що спільний з американським партнером бізнес було розпочато 10 років тому, весь цей час "з любов'ю вибудовували в країні найкращу мережу магазинів", але тепер вона не зможе існувати.

PR-директор IRG Людмила Семушина підтвердила "Ведомостям", що постачання продукції Nike припинено, а сам товар перебуває у дефіциті.

Вона повідомила, що компанія не зможе "продовжувати підтримувати роботу монобрендових магазинів" і змушена буде їх закрити. Семушина відмовилася коментувати стосунки із виробником.

Представник американського ритейлера у відповідь на запит газети повідомив, що Nike прийняла рішення не продовжувати існуючі та не вступати в нові ділові взаємини, включаючи UP&Run (входить до IRG) у зв'язку з операційними складнощами.

Ділова активність у росії припинена, але компанія продовжує здійснювати всі виплати своїм співробітникам, сказав представник компанії.

На думку директора ритейл-департаменту Core.XP Марини Малахатько, відмова від продовження угоди з IRG загалом може означати вихід Nike з російського ринку.

З березня по травень кількість монобрендових магазинів Nike у рф вже скоротилася зі 116 до 56, за даними на сайті компанії. З них 19 тимчасово зачинено. IRG управляє 37 торговими точками Nike. З інформації на сайті групи випливає, що дев'ять магазинів наразі не працюють.

На фото: росія скоро поваернеться до звичних для неї "фуфайок" - саме цей "одяг" лічить дикунам 

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю дощитиме в Карпатах і на сході, вдень до +20°С
19:59
Українці гинуть за мільярди Ахметова: благодійне товариство ФК "Шахтар" отримало бронь від мобілізації
19:28
США та Великобританія перевіряють криптовалютні транзакції на суму понад $20 млрд, що пройшли через російську біржу
19:10
The Telegraph: Яка зброя може змінити хід війни в Україні
18:46
Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього (уточнення)
18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]