Мародерський "фронт": в "Укренерго" відмовились назвати зарплату голови правління Кудрицького, але в середньому члени правління в квітні отримали по 2 млн грн

|
Версия для печатиВерсия для печати

В компанії стверджують, що закон не зобов’язує їх розкривати такі дані.

Компанія «Укренерго» відмовились оприлюднити розмір заробітної плати голови правління Володимира Кудрицького і натомість назвала сукупну суму зарплатні усіх п’яти членів правління НЕК. Зокрема зясувалось, що у квітні вони отримали приблизно по 2 млн гривень на кожного, хоча на практиці зарплатня членів та голови правління може відрізнятись, пише OBOZ.UA.

Журналісти видання надіслали запит в НЕК «Укренерго» з проханням озвучити заробітну плату Володимира  Кудрицького, окремо вказавши оклад та додаткові нарахування за останні кілька місяців. Натомість у компанії заявили, що закон не зобов’язує їх надавати такі дані «поосібно» та опублікували сукупну зарплатню усіх членів правління.

Згідно з наданою інформацією, у грудні 2023-го на кожного члена правління припало в середньому 1,5 млн грн, у січні 2024-го – по 848,8 тис. грн, у лютому – 353,1 тис. грн, у березні – 499,2 тис. грн, а в квітні – 2,1 млн грн. Водночас на практиці зарплата голови правління може бути вищою, ніж зарплата члена правління.

Таким чином правлінню та голові «Укренерго» заплатили:

  • за грудень 2023 року голові правління НЕК «Укренерго» В. Д. Кудрицькому, членам правління М. В. Безруковій, О. О. Брехту, О. І. Скрипнику, С. В. Галагану – 7 934 964,33 грн;
  • за січень 2024 року голові правління НЕК «Укренерго» В. Д. Кудрицькому, членам правління М. В. Безруковій, О. О. Брехту, О. І. Скрипнику, С. В. Галагану – 4 244 210,21 грн;
  • за лютий 2024 року голові правління НЕК «Укренерго» В. Д. Кудрицькому, членам правління О. О. Брехту, О. І. Скрипнику, С. В. Галагану – 1 765 983,79 грн;
  • за березень 2024 року голові правління НЕК «Укренерго» В. Д. Кудрицькому, членам правління О. О. Брехту, О. І. Скрипнику, С. В. Галагану – 1 997 528,43 грн;
  • за квітень 2024 року голові правління НЕК «Укренерго» В. Д. Кудрицькому, членам правління О. О. Брехту, О. І. Скрипнику, С. В. Галагану – 8 534 299,68 грн.

З якої причини зарплата в квітні зросла в чотири рази, в НЕК не зазначали. Водночас середня зарплата в «Укренерго» минулого року була на рівні 35 372 грн.

Вгорі: В. Кудрицький щомісяця отримує мільйони у країні, яка стікає кров'ю. Фото: Вікіпедія

«Аргумент»


На цю тему:

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]