Митрополит ПЦУ закликав міжнародну спільноту діяти задля порятунку України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Митрополит ПЦУ Епіфаній закликав міжнародну спільноту діяти та зупинити знищення українських міст і сіл та їхніх мешканців.

Відповідне звернення розміщено на сайті Православної Церкви України у середу.

"Я від сотень тисяч мешканців Маріуполя, Харкова, Чернігова, Гостомеля, Ірпеня, Бучі та інших, кого зараз продовжують вбивати російські війська, підношу свій голос і закликаю держави та міжнародні інституції: дійте! Дійте так, щоб Росія негайно зупинила варварське знищення українських міст і сіл та їхніх мешканців", - зазначає митрополит.

«Харків, Чернігів, Ірпінь, Буча, Гостомель, численні міста і села в Київській, Сумській, Харківській, Донецькій та Луганській областях, на Херсонщині, Житомирщині, Миколаївщині та в інших регіонах України щоденно піддаються варварським атакам російських військ. Для цього використовуються ракетні та бомбові удари з повітря, обстріли звичайною та реактивною артилерією.

Ворог цілеспрямовано руйнує цивільну інфраструктуру, знищує житлові будинки, вбиває та залякує мирне населення. Попри заяви й домовленості лише сьогодні вперше частково вдалося встановити так звані «зелені коридори» в окремих місцях для вивозу біженців та завезення продуктів, ліків, води.

Особливо жахливою є ситуація у Маріуполі, блокованому російськими військами.

Я розумію, що немає практичного сенсу звертатися до російських окупантів, тому лише хочу попередити їх, що за пролиту кров, за страждання і сльози, за зруйновані життя кожен з них особисто дасть відповідь перед Богом і отримає обіцяне Господом немилосердне покарання у геєні вогненній за свою злочинну немилосердність», — говорить митрополит.

Він закликав держави та міжнародні інституції: «Дійте так, щоб Росія негайно зупинила варварське знищення українських міст і сіл та їхніх мешканців».

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]