МКС видав ордери на арешт Шойгу та Герасимова

|
Версия для печатиВерсия для печати

Судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт секретаря Ради безпеки РФ Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Про це кореспонденту Укрінформу в Гаазі повідомили в МКС.

«Досудова плата II Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох осіб, Сергія Кужугетовича Шойгу та Валерія Васильовича Герасимова в контексті ситуації в Україні за передбачувані міжнародні злочини, скоєні щонайменше 10 жовтня 2022 року принаймні 9 травня 2023 року», йдеться у повідомленні на сайті суду.

Як уточнили в МКС, «є розумні підстави вважати, що двоє підозрюваних несуть відповідальність за ракетні удари, завдані російськими збройними силами по українській електроенергетичній інфраструктурі в період як мінімум з 10 жовтня 2022 року як мінімум 9 березня 2023 року». Протягом цього часу російська армія завдала «велику кількість ударів по численних електростанціях та підстанціях у різних точках України», зазначається у релізі. У суді переконані, що доцільність ударів по енергосистемі України є недостатньою і завдає більше шкоди цивільному населенню. Президент РФ Володимир Путін стверджував, що Росія завдає ударів по енергетичних об'єктах в Україні у відповідь на атаки по території РФ.

 

МКС було засновано на основі Римського статуту, прийнятого у 1998 році. Він займається переслідуванням осіб, відповідальних за геноцид, злочини проти людяності, військові злочини та злочини агресії.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]