Молдова розпочинає денонсацію підписаних у рамках СНД угод

|
Версия для печатиВерсия для печати

росія робить недружні дії щодо Молдови, заявив міністр закордонних справ країни Ніколай Попеску. Як заходи у відповідь Молдова розпочне процес денонсації кількох угод, підписаних у рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД).

«Республіка Молдова вже діє у дуже широкому спектрі, щоб обмежити спроби росії дестабілізувати ситуацію в країні. У ці дні ми також розпочинаємо процес денонсації деяких угод у межах СНД. Ми оновлюємо цей список та опублікуємо його пізніше. Тільки по лінії МВС ми денонсуємо 20 угод», - сказав пан Попеску (цитата з Realitatea). За його словами, ці договори втратили актуальність чи не відповідають інтересам Молдови.

При цьому Ніколай Попеску зазначив, що денонсація угод потребує дотримання певної процедури узгодження. Загалом Кишинів підписав близько 330 угод у рамках СНД, зазначив він.

Н. Попеску також зазначив, що для «обмеження ворожих дій» з боку росії Молдова застосовує різні інструменти, але деякі з них не підлягають публічному обговоренню «за певними мотивами». Як один із таких заходів пан Попеску назвав висилку російського дипломата після падіння уламків ракети в Молдавії.

Раніше Кишинів неодноразово називав дії росії в Україні агресією та засуджував їх. Молдовська влада відмовилася від участі у всіх заходах по лінії СНД до припинення бойових дій в Україні і дала зрозуміти, що може відмовитися від участі у співдружності. Молдова виступає нейтральною стороною в українському конфлікті і не надає військової допомоги Києву.

Угорі: Ніколай Попеску. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]