Нардепа від ОПЗЖ судитимуть за держзраду і колабораціонізм

|
Версия для печатиВерсия для печати

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно чинного народного депутата України за підозрою в держзраді та колабораційній діяльності.

Про це повідомляють Офіс генпрокурораДБР.

Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії "Опозиційна платформа - за життя". 

Як випливає з матеріалів справи, йдеться про Олександра Пономарьова, якому оголосили підозру в липні 2023 року.

За даними слідства, народний обранець 25 лютого 2022 року вирушив з Києва до Бердянська Запорізької області та перейшов на бік ворога. Перебуваючи на тимчасово окупованій території Бердянська, він організував діяльність підконтрольних йому підприємств. Також він надавав допомогу ворогу в окупації міста.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Крім того, з березня до листопаду 2022 року народний обранець організував проведення фінансово-господарських відносин із підприємствами, які виконували замовлення держави-агресора та незаконних органів влади у тимчасово окупованому Криму. 

Він поставляв для них продукцію зі своїх підприємств із Бердянська. У подальшому вони використовувалися для забезпечення збройної агресії РФ проти України, а також ремонту і будівництва автодоріг на замовлення так званого государственного казенного учреждения "Служба автомобильных дорог Республики Крым", наголосили в ОГП.

Також народний депутат організував незаконну реєстрацію підконтрольного товариства у так званій "податковій службі по Запорізькій області" з метою провадження фінансово-господарської діяльності з окупантами.

Наразі підозрюваний утримується у слідчому ізоляторі, додали в ДБР.

 

ВГОРІ: ФОТО "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:04
Суркіс, Льовочкін, Мамка, Мамоян: список нардепів - ворогів народу України, які не підтримали заборону РПЦ
13:02
У Ростовській області третю добу вигорає нафтобаза: палають вже 22 ємності з дизпаливом з 74
12:38
Рада заборонила московський патріархат в Україні
12:03
Дружину та тестя екс-топ-посадовця Полтавської ОВА обвинуватили у привласнені 2 млн грн донатів на ЗСУ
11:50
Німеччина надасть Україні ще 4 IRIS-T до кінця року
10:01
Провал мегапроєкту Путіна: будівництво нового газопроводу з росії до Китаю зупинили "до кращих часів"
09:00
"Слуга народу", диякон московського патріархату Дмитрук звинуватив ЗСУ у знущанні з місцевих у Курській області. Інший покидьок його захистив
08:06
Армія рф окупувала Межове, Скучне та Журавку - DeepState
20:00
У вівторок в Україні сильна спека, вдень до +38°С
19:37
На Буковині п'яний піп упц мп скоїв ДТП і побив поліцейську

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]