Націоналісти України та наш збагачений уран

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Ядерка. Як корисно попорпатись в архівах новин?

Де наш збагачений уран?

Останній у квітні 2010 року здав тодішній президент Віктор Янукович. Ці останні 50 кілограмів урочисто поїхали у грудні того ж року на Росію, де їх мали переробити так, щоб він точно не попали в "небезпечні руки". Хе-хе, з огляду на нинішні регулярні погрози Заходу жахнути ядерною по світовим столицям.

Тоді у спільній заяві Януковича і Обами йдеться, що президент США позитивно оцінює рішення України позбавитися усіх запасів високозбагаченого урану.

"Президент Обама відзначив унікальний внесок України у справу ядерного роззброєння і запевнив, що гарантії безпеки, надані в рамках Будапештського меморандуму з Україною від 5 грудня 1994, залишаються в силі", - наголошувалося в заяві двох очільників.

Тож, коли Зеленський у Брюсселі шукає аргументи, як заохотити МВФ та активніше помагати Україні — в хід пішла згадка про Будапештський меморандум, щоби західники згадали, як забрали зброю, але з гарантіями безпеки все дуже скромно.

"Хто з цих великих країн (підписантів Будапешту, — ред), всіх ядерних держав постраждав? Всі? Ні, одна – Україна. Хто віддав ядерну зброю? Всі? Одна – Україна. Хто сьогодні воює? Україна.

У розмові з Дональдом Трампом я йому сказав: "У нас виходить так, який же вихід? Або в України буде ядерна зброя – і тоді це для нас захист. Або ми повинні мати якийсь альянс. Окрім НАТО, на сьогодні ми не знаємо дієвих альянсів", – розповів у відчаї глава держави у Брюсселі.

Минулого року американська громадська дослідницька організація National Security Archive при столичному Університеті імені Вашингтона розсекретила цікавий документ уряду США за січень 1994 року.

https://nsarchive.gwu.edu/media/23690/ocr

Перший президент Леонід Кравчук заявляв американському колезі Біллу Клінтону у 1994 році, що "альтернативи ядерному роззброєнню немає" і скаржився на українських націоналістів, які "протистоять".

"У нас є націоналісти, які протистоять президенту з питань ядерної зброї. Їх небагато, але їм не можна давати можливості розширюватися. Вони готові на необдумані дії. Вони спекулюють на ситуації та погіршують її", – сказав Кравчук в аеропорту Бориспіль Клінтону, свідчать документи.

Що хотіли ці так звані "націоналісти"?

А просто просили не відвідати зброю, поки Україну не стане сильніше як незалежна держава. Є навіть архівні відео.

https://24tv.ua/kravchuka-prosili-zalishiti-yadernu.../amp

Але Леонід Макарович був найрозумніший і накинув на нас петлю Будапешту. Хоча за подібні поступки варто було просити запрошення до НАТО і не менше. Власне, тому коли цей ушлий комуняка помер — я не написала про нього жодного некрологу. І не носила квітку на кладовище. Ця стара шкапа украла нашу молодість, а інколи і життя. Ще й пхалась мирити нас із РФ перед повномасштабним.

Тож коли зараз майже в унісон Зеленський у Брюсселі та посол Великої Британії Залужний згадують Будапешт — це нагадування про угоду, яка скоріше була фейком.

І так, тут винні як старі політичні еліти, які фактично за шматок туалетного паперу віддала третій за обсягом арсенал зброї. Так і Біллі Клінтон, якого сині сукні молоденьких помічниць, оголена реклама з Кейт Мосс та дозвілля з Епштейном цікавили набагато більше аніж укрупнення арсеналу майбутнього агресора — Росії.

Далі наступні українські очільники теж дали жару. Чи варто, що 1999 році 8 літаків Ту-160 та 3 літаки Ту-95МС Україна обміняла за борг Росії за газ.

Відповідну угоду 1999 році підписали прем’єр-міністри України та Росії – Валерій Пустовойтенко та Володимир Путін. Яким місцем думав Валерій Павлович донині загадка, а от Путін очевидно уже тоді планував, як реалізувати план "терпи моя красавица".

Ось гарний матеріал з іменами, які щурі здавали все те, що помагає нас бомбити — Росії з улюлюканням, що це "покращує економіку".

https://www.radiosvoboda.org/.../news.../32534041.html Джерело: https://censor.net/ua/b3515684

Автор: Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналіст; сторінка автора у Фейсбук

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]