Ненависники нашого народу привласнили українські святині – Епіфаній

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ненависники нашого народу, нашої мови, нашої Церкви вважають, що «приватизували» українські святині, вони розпоряджаються спадком нашого народу, ширять неправду в наших храмах чужою мовою, мовою окупантів, загарбників, вбивць нашого народу – мовою неправди і лукавства.

Про це написав Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній на своїй сторінці в Facebook.

“Брехня – це, мабуть, найбільш поширений гріх людства і, на превеликий жаль, дуже глибоко вкорінений. Немає на землі ані народу, ані країни, де б не зловживали неправдою. Величезна кількість брехні стається в світі щохвилини – і саме це тягне за собою множину бід і страждань. І нинішня війна – теж прямий наслідок брехні й неправди, обману й маніпуляцій, кривди й фальшу.

Ми з вами бачимо результат відвертої, цинічної і свідомої брехні, якою кривавий Кремль затопив свою країну, також нашу Україну, а зараз намагається в ній потопити і весь світ. Той кремлівський новітній ірод породжує все нові вияви люті, жорстокості, немилосердя, підступності і лицемірства. Вірусом лукавої брехні й ненависті він отруїв та ввів в оману багато людських душ, перетворивши їх на сліпців, черствих ненависників, своїх слуг.

Багато з них навіть не можуть пояснити причину своєї ненависті до нашого народу, нашої мови, нашої Церкви. Прикро, що деякі з цих ненависників прикриваються святими речами – вірою, Церквою. Щоправда, і релігія в них викривлена та спотворена брехнею. Вони вважають, що «приватизували» українські святині, вони розпоряджаються спадком нашого народу, ширять неправду в наших храмах чужою мовою, мовою окупантів, загарбників, вбивць нашого народу – мовою неправди і лукавства.

Як вони виконують Божі заповіді? Яким духом промовляють, коли проклинають інших? Як шанують батьків, як втілюють в життя християнські цінності і чесноти, зокрема любов до ближніх, до Батьківщини? Як вони поділяють біль нашого народу? Як вшановують загиблих, вбитих, закатованих голодоморами, репресіями, переслідуваннями? Як проводять в останню путь полеглих новітніх героїв, які пожертвували своїми життями, захищаючи нашу Батьківщину? Проти якого ворога і на чиєму боці вони воюють?..

Неправда є несумісною з Церквою, з істинною вірою і правдивим служінням! Досить служити неправді, час звільнятися від духовної окупації і кайданів брехні. Російська Церква давно вже підступно підмінена громадянською релігією, вона чужа духу Євангелія та змісту православної віри. Та «псевдовіра русского міра» промовисто характеризується їхніми справами, які свідчать про втрату християнських цінностей, миру, любові, живого зв’язку з Христом та Його Церквою.

Варто нагадати, що неправда, як і будь-яке зло, не володіє самодостатньою сутністю, воно є лише запереченням добра, запереченням чеснот, запереченням життя, а відтак – замість творення воно здатне лише на руйнування, якраз на те, чого прагне диявол. Ми, християни, повинні бути на боці добра і світла. За своєю природою правда є світлом, а брехня – лише її тінь. Не дозріє добрий врожай у тіні… Тож Священне Писання закликає: «Hе обманюйтесь: Бог зневаженим не буває. Що посiє людина, те й пожне», – зазначив Предстоятель ПЦУ.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]