ОВА: ситуація в регіонах станом на 5 грудня

|
Версия для печатиВерсия для печати

російська армія за добу здійснила обстріли семи областей України, ворог бив по житлових будинках та цивільній інфраструктурі.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 5 грудня.

У Сумській області сьогодні зранку ворог з мінометів і ствольної артилерії обстріляв Білопільську громаду. Пошкоджено лінію електропередач.

Також зранку по околиці села Олександрівка Великописарівської територіальної громади Охтирського району армія рф здійснила мінометний обстріл.

Зі ствольної артилерії росіяни вранці вдарили по Новослобідській громаді. Інформація про постраждалих та наслідки уточнюється.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 64 удари по території Сумщини. Під ворожим вогнем перебували Юнаківська, Новослобідська, Великописарівська, Шалигинська громади.

У Запорізькій області за минулу добу війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Гуляйполе, Дорожнянка, Степове, Оріхів, Новоданилівка, Білогір'я, Червоне, Щербаки, Ольгівське, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малинівка, Залізничне, Павлівка, Малі Щербаки. Надійшло 11 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області росіяни трьома ракетами вдарили по Кривому Рогу. Зруйновано цех промислового підприємства. Один працівник загинув, троє людей поранені та перебувають у лікарні у стані середньої тяжкості.

У Нікопольському районі ворог обстріляв Марганецьку громаду. Люди не постраждали. Деталі уточнюються.

У Харківській області зранку росіяни скерували ракети типу С-300 по цивільній інфраструктурі Куп’янська. Одна людина загинула. Спалахнула пожежа на СТО, горів автомобіль. Пошкоджені покрівлі приватних будинків. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Також російські війська завдавали артилерійських ударів по населених пунктах Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

Протягом доби дістали травми внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів 52-річний чоловік у Мерефі та 66-річний чоловік у селі Донецьке Ізюмського району.

У Луганській області минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян у районах Площанки і Білогорівки. Із танків та артилерії ворог вів вогонь по Новоселівському, М’ясожарівці, Макіївці та Площанці, за минулу добу 135 разів обстріляв українські позиції. Усі ворожі атаки були відбиті.

У Донецькій області зранку агресори вели обстріли Авдіївки та населених пунктів Очеретинської громади.

Ввечері ворог ударив по Костянтинівці (житловий сектор) та Краматорську (промислова зона).

Важкою є ситуація поблизу Бахмута, Вугледара та Авдіївки, де постійно тривають обстріли.

За минулу добу на Донеччині двоє людей були поранені.

У Херсонській області загарбники продовжують обстріли з артилерії, танків, мінометів, РСЗВ.

Минулої доби росіяни обстріляли Таврійський мікрорайон Херсона. Ворожі снаряди поцілили у багатокварний будинок та газопровід. Постраждалих немає. Також були влучання в будівлю Херсонського слідчого ізолятора. Частина приміщень СІЗО пошкоджені, серед персоналу є поранені. Внаслідок артилерійського обстрілу центру Херсона сильно пошкоджена будівля кіноконцертної зали "Ювілейний".

Автоматною чергою була поранена 65-річна жінка, яка разом із чоловіком на човні перетинала Дніпро. Жінка померла, а чоловік не постраждав.

У Херсоні тривають роботи з відновлення електропостачання. Оператори мобільного зв’язку відновили роботу 85 базових і трьох пересувних станцій на звільненій території Херсонщини. Триває розчистка і ремонт автошляхів.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

«Аргумент»


Наі цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 20 квітня
20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]