ОВА: ситуація в регіонах України станом на 10 червня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російська армія за добу здійснила атаки на 11 областей України.

Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 10 червня.

Зокрема, вночі ворог атакував Одеську область ударними дронами типу Shahed-136/131. Сили протиповітряної оборони всі БПЛА знищили.

Уламки одного із дронів влучили в квартиру 9-поверхівки, спалахнула пожежа. Троє людей загинули, ще 26 постраждали, з них троє дітей. Троє постраждалих перебувають у важкому стані.

Також агресор вночі атакував Білгород- Дністровський район. Вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки, постраждали 10 людей.

У Полтавській області під час нічної атаки росіяни застосовували балістичні та крилаті ракети типу "Іскандер", а також ударні дрони іранського виробництва. За попередніми даними, без жертв. Внаслідок роботи ППО уламками пошкоджено 8 приватних будівель та чотири приватні автомобілі.

У Чернігівській області за добу армія РФ 5 разів обстріляла з мінометів та артилерії Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Без втрат та руйнувань.

У Сумській області вночі росіяни били з міномета по Середино-Будській громаді.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 16 обстрілів. Зафіксовано 133 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Есманська, Шалигинська, Новослобідська, Великописарівська громади.

В Юнаківській громаді внаслідок артобстрілу із САУ поранення дістав місцевий житель. Пошкоджено приватний житловий будинок, господарчу споруду, гараж.

За добу ворог здійснив 77 обстрілів 14 населених пунктів Запорізької області: з авіації бив по Гуляйполю та Ольгівському, БПЛА атакували Степове та Гуляйполе, чотири рази росіяни вдарили з РСЗВ по Кам'янському, Ольгівському та Малинівці, 69 артобстрілів здійснили по Залізничному, Чарівному, Червоному, Темирівці, Малинівці, Гуляйпільському, Щербаках, Кам'янському та Степовому.

Внслідок удар по лікарні у Гуляйполі загинули 55-річна жінка та 46-річний чоловік.

Зафіксовано руйнування ще 23 об'єктів цивільної інфраструктури в Запорізькій області.

У Дніпропетровській області росіяни вчора били з важкої артилерії по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах. Пошкоджено приватне підприємство, сім житлових будинків, три господарчі споруді, чотири лінії електропередач.

Вночі ворог спрямував на Дніпропетровщину два безпілотники. Проте вони були знищені.

У Харківській області вночі російська армія з БПЛА атакувала підприємство біля села Дублянка Богодухівського району. Сталася пожежа.

Також вночі ворог завдав ударів БПЛА по нафтохімічній компанії у Богодухівському районі. Пошкоджено майно підприємства.

Внаслідок нічних атак безпілотників по селу Великий Бурлук Куп'янського району пошкоджено двоповерхову адміністративну будівлю, сталася пожежа. Загинув 30-річний пожежний 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини, 39-річний рятувальник зазнав поранення.

Вчора внаслідок обстрілу села Гороховатка Ізюмського району був поранений 48-річний чоловік.

Також вчора росіяни завдали ракетного удару ракетою "Калібр" по селу Котляри Харківського району. Ракета влучила в землю.

Ворог обстрілював із артилерії село Івашки Богодухівського району, пошкоджено інкубатор.

У селі Глушківка Куп'янського району через обстріл сталася лісова пожежа.

Внаслідок обстрілів села Бударки Чугуївського району пошкоджено житловий будинок.

У селі Петропавлівка Куп'янського району обстрілами пошкоджено приватний будинок.

У Вовчанську Чугуївського району внаслідок ворожого обстрілу зазнав поранення 63-річний чоловік.

У Луганській області ворог штурмує Білогорівку, не полишає спроб продавити оборону на цій ділянці фронту. Атаки відбиті, росіяни із втратами відійшли.

Російська армія завдає ударів з авіації, зокрема по Стельмахівці та Невському.

З артилерії загарбники били по Новоселівському, Невському, Білогорівці та Діброві.

За добу росіяни здійснили 97 обстрілів Луганщини, випустили 428 снарядів.

Війська РФ минулої доби здійснили 12 обстрілів населених пунктів Донецької області, застосовуючи РСЗВ "Град" та артилерію.

Під вогнем перебували Новоукраїнка, Новопокровське, Времівка, Торецьк, Авдіївка, Маркове, Новоолександрівка, Дружба, Часів Яр, Курахове.

Пошкоджено три житлові будинки (з них один багатоквартирний), лікарню, школу, церкву, три гаражі, чотири легкові автомобілі, господарчі споруди, вантажівку, магазин.

За добу на Донеччині одна людина загинула та ще одна дістала поранень.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по Очакову. Пошкоджено житлові будинки, господарчі споруди, будинок культури.

Також вчора росіяни з артилерії та мінометів обстріляли акваторію Очаківської громади.

Херсонську область за добу загарбники обстріляли 41 раз (випустили 201 снаряд), з них по Херсону били 5 разів з артилерії (25 снарядів).

Ворог поцілив у райони 17 населених пунктів; територію і споруди заводу у Бериславському районі.

Вчора вдень російські військові били по Бериславському району, з артилерії обстріляли село Тягинка, коли люди отримували гуманітарну допомогу. Літній чоловік дістав поранення.

Всього за добу внаслідок російської агресії четверо людей (з них одна дитина) були поранені.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС триває масштабна рятувальна операція. Учора вдалося евакуювати з небезпечних територій 248 людей. В області розгорнуто девʼять евакуаційних пунктів.

На лівому березі Херсонщини ситуація залишається критичною. У Голій Пристані та Великокардашинському старостаті вода відійшла на 20-30 см, але інтенсивність спаду дещо зменшилася. Загарбники не поспішають на допомогу і погрожують розстрілом місцевим жителям, які намагаються врятувати людей.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]