Підозри в держзраді оголосили 21 колишнім поліцейським на Харківщині, 40 ще перевіряють

|
Версия для печатиВерсия для печати

На Харківщині підозру в державній зраді вже оголосили 21 колишньому поліцейському, ще 40 перевірятимуть через можливу співпрацю з ворогом.

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко в інтерв’ю Суспільному, яке транслювалося в ефірі марафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Так, є в нас люди, які почали співпрацювати з окупантом. Але я пишаюся тим, що це дуже незначна кількість. На теперішній час 21 колишньому працівнику поліції оголошено підозри. Ще 40 працівників, які, можливо, причетні до різного роду співпраці з окупантами. Все ретельно перевіряється», - сказав Тимошко.

Керівник облуправління зауважив, що загарбники на правоохоронців тиснули, є випадки, коли до них самих і їхніх родичів застосовувалися тортури.

За даними Тимошка, більше 50% співробітників, які не встигли вийти з територій, які були стрімко захоплені росіянами, згодом різними шляхами вибралися на підконтрольну Україні територію. Були й такі, що залишилися попри наказ і можливість вийти, оскільки мають на утриманні батьків із інвалідністю.

«Я розумію тих поліцейських, які мали моральний вибір: наказ – вийти, та при цьому не залишив своїх дітей, дружину, батьків. Наприклад, поліцейський не вийшов, бо в нього батьки з інвалідністю, і він лишився з ними. Він не зрадник. Ми проводимо перевірку по кожному. Так, я звільнив усіх працівників, які станом на 1 червня не вийшли з тієї території. Це закон. Але стосовно 20 осіб, які потім вийшли, ми провели ретельну перевірку з опитуванням місцевого населення та проходженням поліграфу. Стосовно них я направив клопотання про поновлення на роботі», - сказав керівник обласної поліції.

Він зазначив, що були випадки, коли жителі на захоплених територіях здавали загарбникам поліцейських, які за наказом перевдягнулися в цивільний одяг і сховали зброю.

«Також окупанти ходили по домівках, намагалися вилучати зброю. Намагалися залучити поліцейських до несення служби, казали: «Виходьте, працюйте. Ми вас не чіпатимемо». Тому що була потрібна картинка: «Дивіться, ми прийшли – все працює, поліція працює, все гаразд», - зазначив Тимошко.

Як повідомлялося, до початку вересня на Харківщині було тимчасово захоплено майже третину області. В ході масштабного наступу ЗСУ вже звільнено міста Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ. У звільненій Балаклії відділ поліції вже відновив роботу та приймає від населення заяви та свідчення щодо злочинів російських загарбників.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]