Парламент Нової Зеландії отримав петицію з вимогою розірвати відносини з рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

Парламент Нової Зеландії розгляне петицію, автори якої вимагають розірвати дипломатичні відносини з росією та вислати із країни посла рф у Веллінгтоні.

Про це 11 серпня повідомляє Radio New Zealand із посиланням на депутата від правлячої лейбористської партії країни Гурава Шарми.

«Ми всі дуже співчуваємо українцям через те, що відбувається в їхній країні, і розгляд цієї петиції — один із способів домогтися того, щоб наш голос був почутий у парламенті», — розповів депутат, зазначивши, що питання розриву дипвідносин із рф є для Нової Зеландії гуманітарним.

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що уряд, як і раніше, вважає найкращими інструментами тиску на рф санкції та заморожування активів.

«Висилання дипломатів неминуче призведе до висилки наших людей із росії. А це означає, що ми втратимо можливість оцінювати те, що відбувається у цій країні, і не зможемо надавати консульську підтримку нашим громадянам», - повідомила політик.

За даними радіостанції, після реєстрації петиції її буде розглянуто профільним комітетом парламенту.

Раніше, 11 травня, Нова Зеландія ввела санкції щодо більш ніж 650 російських громадян, включаючи президента рф владіміра путіна та депутатів держдуми рф, а також щодо 55 найбільших російських підприємств та організацій.

У рамках санкційних заходів Нова Зеландія також оголосила у березні про готовність заморозити активи представників російської влади. Крім цього, Веллінгтон ввів персональні санкції щодо 100 росіян.

Фото: Global Look Press/Xinhua/Guo Lei

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]