Площа масових поховань поблизу Маріуполя збільшились удвічі – Схеми

|
Версия для печатиВерсия для печати

Територія масових поховань в окупованому Росією селищі Старий Крим неподалік Маріуполя за два місяці збільшились удвічі.

Про це повідомляє проєкт "Схеми" (Радіо Свобода) з посиланням на дані супутника Planet Labs: "За даними міської ради Маріуполя, загалом там може бути поховано більше 15 тисяч містян".

29 червня супутник зафіксував техніку, якою окупанти продовжують викопувати траншеї на кладовищі біля селища Старий Крим, що поблизу Маріуполя у Донецькій області.  Зазначається, що з моменту окупації міста в таких траншеях масово ховають загиблих мешканців.

Порівняно з супутниковим знімком Planet Labs за 8 травня площа масових поховань на цьому кладовищі збільшилась майже вдвічі.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, це може бути пов’язане з тим, що окупанти почали розбирати завали багатоповерхових будинків, пошкоджених та зруйнованих російською армією. Андрющенко зазначив, що в кожному з таких будинків може бути до сотні загиблих місцевих жителів.

За його даними робітники так званих "державних ритуальних послуг" та підконтрольна окупантам судово-медична експертиза дістають тіла з-під завалів і найчастіше везуть їх на кладовище у Старому Криму.

Загиблих хоронять не лише у траншеях, а й в окремих могилах. За такі послуги, за словами Андрющенка, окупанти беруть приблизно 20 тисяч гривень.

Однак навіть за гроші людей ховають не відразу – родичам доводиться чекати близько 2 тижнів. Це пов’язане з тим, що в Маріуполі є проблеми з деревиною, тому труни зазвичай везуть з окупованої раніше Донеччини.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]