Польща готується прийняти до 400 тисяч учнів з України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Польська система освіти готується до прийняття до 400 тисяч українських учнів у школах, позаяк невідомо, як складеться ситуація на фронті в Україні.

Заступник міністра освіти і науки Томаш Жимковський повідомив, що з вересня у польських школах може навчатися до 400 тисяч учнів з України. На хвилях Першого каналу Польського радіо він нагадав, що наразі українських учнів приблизно 195 тисяч, передає Польське радіо.

Віцеміністр Жимковський зазначив, що його міністерство готується до значного збільшення кількості українських учнів, тому що сьогодні важко передбачити, якою буде ситуація в Україні після літніх канікул:

«Ми готуємося до 400 тисяч учнів у польській системі освіти. Особисто я вважаю, що цих дітей буде менше. Але ліпше подмухати на холодне. Це число насправді залежить від багатьох чинників, не тільки від внутрішніх у Польщі, тобто рішень українських учнів, які сьогодні використовують систему дистанційного навчання у межах української освітньої системи. Але ми також враховуємо збільшення хвилі міграції до Польщі, бо не знаємо, як виглядатиме ситуація на фронті».

Томаш Жимковський також зазначив, що більшість дітей з України, які залишаються в Польщі, навчаються дистанційно в українських школах. За даними Міністерства освіти України, цю форму навчання обрали 540 тисяч українських учнів.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]