Попи упц мп відмовлялись віддавати собор у Білій Церкві ПЦУ: поливали людей з вогнегасника

|
Версия для печатиВерсия для печати

Спасо-Преображенський собор у Білій Церкві перейшов під контроль ПЦУ, проте представники УПЦ МП перешкоджали доступу Православній церкві України.

Про це у Facebook повідомив митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря.

Він нагадав, що з квітня місяця рішенням Білоцерківської міської ради було розірвано з релігійною організацією МПвУ угоду користування комплексом Преображенського собору. Тобто протягом травня і червня прихильники МП утримували храм незаконно.

Вже 29 червня Білоцерківська міська рада ухвалила рішення про передачу Преображенського собору в користування Білоцерківській єпархії ПЦУ. 30 червня як керуючий єпархією Зоря підписав договір та інші відповідні документи з Управлінням комунальної власності.

"Протягом 10 днів прихильники Моспатріархату перешкоджали представникам нашої єпархії увійти в храм. Хоча майно з храму вони почали потроху виносити ще у травні, розуміючи, що ніяких законних прав на нього вони вже не мають.

Сьогодні ранком настоятель храму протоієрей Микола Гопайнич та представники єпархії разом з правоохоронцями прибули до Преображенського собору, щоби нарешті потрапити до нього, усунувши перешкоди в користуванні, створювані прихильниками "русского міра". Двері храму були не лише закриті, але і заварені зсередини металевим щитом. Служитель МП, що закрився всередині, використовував вогнегасник, щоби перешкоджати у відкритті дверей. О 9 годині ранку настоятель нарешті зміг увійти до храму", - додав Зоря.

Він зазначив, що силове протистояння було організовано за вказівкою митрополита МП Августина Маркевича, двічі нагородженого орденами РФ.

 

Фото собору: Вікіпедія

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]