Посадовець судової охорони постане перед судом за спробу «домовитися» зі слідчим ДБР та прокурором щодо закриття провадження

|
Версия для печатиВерсия для печати

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо заступника командира одного з підрозділів служби судової охорони у Хмельницькій області. За 20 тис. доларів США він обіцяв фігуранту кримінального провадження Бюро «допомогти» йому закрити справу.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Про цец повідомляє пресслужба ДБР.

Фігурантом кримінального провадження був його знайомий правоохоронець, щодо якого здійснюється розслідування за фактом провокації підкупу під час складання адмінпротоколу за водіння у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 370 КК України). Санкція цієї статті передбачала покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Посадовець служби судової охорони розповів товаришу, що знайомий з прокурорами Хмельницької спеціалізованої прокуратури та працівниками ДБР. Не зважаючи на те, що це не відповідало дійсності зловмисник запевнив, що за хабар може залучити свої зв’язки та спробувати домовитися про закриття провадження.

Працівнику судової охорони було повідомлено про підозру у травні, суд обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Працівник служби судової охорони обвинувачується у пропозиції та обіцянці здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у Сфері оборони Західного регіону.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:22
У Польщі проживає близько 300 тис. українських громадян - чоловіків мобілізаційного віку
16:09
Російські загарбники вдарили по багатоповерхівці у Харкові, більше 25 поранених
15:09
Уряд Кіпру позбавив бізнесмена Ігоря Коломойського кіпрського громадянства
12:55
Через руйнівні зливи та повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували низку рейсів на залізниці
11:59
Прибуття українських біженців в Чехію не призвело до зростання злочинності - BIS
09:05
Україна не отримає від ФРН дозволу бити вглиб Росії з німецької зброї
08:50
Треба припинити соціальні виплати українським чоловікам призовного віку в ЄС - МЗС Польщі
20:40
15 вересня в Україні очікуються дощі та грози, до +28° тепла
19:27
За 8 місяців 2024 року Україна експортувала продовольчих товарів на $16 млрд
18:03
Глава Генштабу Чехії: «Союзники мають надати Україні всю необхідну допомогу»

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]