Президентка Грузії назвала причини відмови правлячої партії від від зближення із Заходом

|
Версия для печатиВерсия для печати

 На вимогу Москви уряд "Грузинської мрії" остаточно відмовився від зближення із Заходом після того, як у грудні 2023 року Грузія стала кандидатом на вступ до ЄС.

Таку думку висловила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, повідомляє NGnewsgeorgia.

"Статус кандидата певною мірою розлютив Москву, яка, безсумнівно, просила або вимагала від дедалі більш проросійської влади Грузії показати, на якому боці вона себе позиціонує", - сказала Зурабішвілі перед показом документального фільму "До Бучі була Абхазія" у Національній асамблеї Франції в Парижі..

Президентка вказала, що після надання статусу кандидата, "фактично з січня", громадськість спостерігає "хвилі антиєвропейської та антизахідної риторики" уряду Грузії.

"Це почалося ще раніше. Були нападки на послів у Тбілісі, але це набуло набагато більш офіційного, формального характеру на чолі з паном Іванішвілі, який фактично оголосив війну нашим 30-річним партнерам і друзям для того, щоб підтримати Москву. Він звинуватив наших партнерів, які брали участь у формуванні грузинської держави, грузинської армії і поліції, в тому, що вони нібито хочуть відкрити в Грузії другий фронт, нібито Європа і США шукають новий театр кризи, в той час, як в нашому регіоні єдиною країною, яка постійно відкривала нові фронти проти сусідів, була і залишається Росія", - заявила Зурабішвілі.

Президентка порівняла війну, яку проти України сьогодні веде Росія, з політичною боротьбою в Грузії.

"Боротьба, яку Україна веде зброєю, ми ведемо на політичній арені. Вона не може закінчитися поразкою України, ця боротьба не може закінчитися поразкою Грузії на виборах 26 жовтня, тому що ці вибори - екзистенційні, життєво важливі. Після виборів 26 жовтня, Грузія або повернеться на свій європейський шлях, або вона перестане бути Грузією", - сказала Зурабішвілі.

«Аргумент»


Читайте також:  


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:33
Президентка Грузії назвала причини відмови правлячої партії від від зближення із Заходом
11:16
Вибори в Австрії можуть дати "нового Орбана" і як це вплине на Україну
10:47
Розвідка встановила тих хто вбив співробітника Reuters у Краматорську
09:07
Суд відмовив власнику "Дельта Банку" Лагуну у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність
08:15
СБУ затримала на хабарі топ-менеджера «Енергоатому»
19:18
Іспанські науковці створили салат де рівень бета-каротину збільшили до 30 разів
18:28
Південна Корея криміналізувала зберігання та перегляд секс-діпфейків
17:24
У Козачій Лопані дрон рашистів влучив у цивільну автівку: загинув суддя Верховного Суду Леонід Лобойко
16:28
Міжнародний інститут преси оприлюднив заяву щодо позовів Портнова проти українських ЗМІ
15:22
Риторика Китаю та його одночасна підтримка Москви “не складаються докупи” - Блінкен

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]