Продажний суддя ВАКС Олег Ткаченко частково скасував підозру народному депутату, колишньому «слузі народу» Андрію Одарченку

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голова ЦПК не виключає, що до цього може бути причетний офіс президента.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко частково скасував підозру народному депутату, колишньому «слузі народу» Андрію Одарченку, якого підозрюють у пропозиції хабаря голові Держагентства з відновлення Мустафі Найєму, через описку, повідомив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у своєму блозі для «Української правди».

Так, суддя Ткаченко прибрав із тексту підозри Одарченку словосполучення «особливо тяжке» правопорушення.

«Річ у тім, що у тексті підозри в одному реченні детективи і прокурори використали словосполучення "Одарченко вчинив особливо тяжке кримінальне правопорушення" замість "Одарченко вчинив тяжке кримінальне правопорушення"», - зазначає Шабунін.

Він підкреслив, що опис обставин справи у підозрі вказано правильно, так само як є правильною і сама кваліфікація проступку – тяжкий корупційний злочин, за який можуть посадити на 10 років з конфіскацією.

«Зазначена у тексті підозри фраза про "особливо тяжке правопорушення" з одночасною кваліфікацією дій нардепа за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України і правильним описом фактичних обставин справи якби очевидно натякає на банальну ОПИСКУ в тексті», - зауважує антикорупційний активіст.

Розслідування справи Андрія Одарченка вже завершено і незабаром справу мають скерувати до суду.

«Поки що не зрозуміло, які наслідки рішення Ткаченка може мати для справи. Але цілком можливо, що це спроба закласти певні "міни" у справу на майбутнє», - зазначає Шабунін.

Керівник ЦПК зазначає, що «не виключено, що хтось дуже впливовий із Офісу президента намагається всіма силами рятувати нардепа від неминучого суду, так як Одарченко може знати багато владних прізвищ, причетних до високопосадової корупції». Зокрема, на зафіксованих записах НАБУ Одарченко говорив про наявність у нього своїх обмінників, за допомогою яких можна переводити у готівку криптовалюту. При цьому зауважує, що ухвала судді Ткаченка щодо підозри депутату Одарченку ще може бути оскаржена до апеляційної палати ВАКС.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»

Ще про антиукраїнську діяльність продажного судді Олега Ткаченко (НА ФОТО ВГОРІ) ви можете дізнатися з наступних матеріалів:

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У неділю гроза лише на південному сході України, тепло
18:07
Олександр Чебаненко: Про чергову імітацію, паспорти чоловікам за кордоном та біг влади по граблях
16:05
Адепти московського патріархату мають психічний розлад та потребують медичної допомоги, - лікар о. Олексій Данилов
14:13
Офіційно: ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового на Донецькому напрямку
12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]