путін має план світового голоду та глобальної міграційної кризи – Тімоті Снайдер

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Росії є план голоду у світі. Владімір Путін готується заморити голодом більшу частину світу, що розвивається, як наступний етап своєї війни в Європі.

Про це написав у серії твітів професор Єльського університету Тімоті Снайдер.

У звичайні часи Україна є провідним експортером харчів. Російська морська блокада зараз заважає Україні експортувати зерно. Якщо російська блокада триватиме, десятки мільйонів тонн їжі згниють у силосах, а десятки мільйонів людей в Африці та Азії будуть голодувати, написав він.

"Жахливий план Путіна голоду настільки великий, що нам важко його зрозуміти. Ми також забуваємо, наскільки їжа є центральною в політиці. Деякі історичні приклади можуть допомогти", - твітнув Снайдер.

Ідея про те, що контроль над українським зерном може змінити світ, не нова. І Сталін, і Гітлер хотіли цього зробити, нагадує професор Снайдер.

Для Сталіна український чорнозем мав бути використаний для побудови індустріальної економіки для СРСР. Фактично колективізоване сільське господарство вбило близько чотирьох мільйонів українців. Примітно, що коли люди почали масово гинути, Сталін звинувачував самих українців. Тих, хто звертав увагу на голод, радянська пропаганда називала «нацистами», наголошує він.

У справжніх нацистів були споріднені ідеї. Їм сподобалася ідея контролю над українським сільським господарством. Це фактично була головна мета Гітлера. Він хотів перенаправити українське зерно з Радянського Союзу до Німеччини, сподіваючись заморити голодом мільйони радянських громадян.

Друга світова війна велася за Україну і значною мірою в Україні, між диктаторами, які хотіли контролювати постачання продовольства.

Російська політика пам'яті підготувала шлях для плану голоду 21-го століття. Росіянам кажуть, що сталінський голод був випадковістю, а українці — нацисти. Це виправдовує крадіжку та блокаду серед самих росіян.

"Я вважаю, що план Путіна щодо голоду працює на трьох рівнях. По-перше, це частина масштабної спроби знищити Українську державу, припинивши її експорт", - твітнув професор.

Путінський план голоду також має на меті створити міграційну кризу. Страждатимуть люди з Північної Африки та Близького Сходу – районів, які зазвичай годує Україна. Це призведе до нестабільності в ЄС, попереджає Снайдер.

Нарешті, що найжахливіше, світовий голод є необхідним фоном для російської пропагандистської кампанії проти України, наголошує професор. Фактична масова смерть потрібна як фон для пропаганди.

"Коли почнуться продовольчі заворушення і поширюється голод, російська пропаганда звинувачуватиме Україну, закликатиме визнати територіальні здобутки Росії в Україні та скасувати всі санкції", - додав професор.

Росія планує морити голодом азіатів і африканців, щоб виграти війну в Європі. Це новий рівень колоніалізму та останній розділ політики голоду, резюмує Тімоті Снайдер.

Нагадаємо, РФ блокує вивезення з українських портів зерна і тим часом сама розкрадає елеватори на окупованих територіях.

Під тиском світового товариства для розблокування морських шляхів з нашої країни стало відомо, що Анкара та Москва досягли попередньої домовленості про постачання української сільськогосподарської продукції через Чорне море. При цьому з Києвом ці держави питання не узгоджували, а безпосередньо Туреччина є однією з країн, яка купує зерно, вкрадене росіянами в Україні.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]