Радянський атомник з України Микола Штейнберг переховується в Ізраїлі

|
Версия для печатиВерсия для печати

Як «провідний ядерник світу» став агентом Кремля.

Досить відомий в Україні експерт з питань ядерної енергетики, якого українські ЗМІ часто залучали до оцінки енергетичних питань, наразі переховується в Ізраїлі. Про це стало відомо з випуску чергового із ним інтерв’ю на російськомовному YouTube-каналі «Альфа медіа».

Як та коли саме Микола Штейнберг виїхав в Ізраїль наразі невідомо, проте відомо, що паралельно з українським він також має й ізраїльський паспорт.  

«Ви зараз не в країні (Україні) перебуваєте, наскільки я пам’ятаю», – зазначив ведучий Микола Фельдман, на що  Штейнберг відреагував ствердно. Штейнберг випускник Московського енергетичного інституту, колишній інженер на Чорнобильській АЕС, а також ексголова Державного комітету України з ядерної та радіаційної безпеки.  

З 1991 року він переважно проживав в Україні, і протягом 2002-2006 рр. навіть був заступником міністра палива та енергетики. Нещодавно Штейнберг намагався потрапити до складу Наглядової ради «Енергоатому» в Україні. Йому не вдалося отримати цю посаду на підставі оперативних даних Служби безпеки України.  

З’ясувалося, що маючі багаторічні тісні зв’язки з росією, керівництвом «Росатому» та спецслужбами країни-агресора, Штейнберг залучений до реалізації в Україні різних інформаційних кампаній. Маючи певну популярність, доступ до медійних майданчиків, як в Україні, так і в росії, Штейнберга було викрито на спробах підриву енергетичної незалежності України та дискредитації співпраці українського енергетичного комплексу з американськими партнерами, повідомляє Інформатор.

Так, у рос ЗМІ та у своїх листах до представників енергетичної світової спільноти Штейнберг системно намагається переконати у необхідності припинення співпраці України з американськими постачальниками обладнання для 5 і 6 енергоблоків Хмельницької АЕС.  

Штейнберг, зокрема, поширює неправдиві заяви про те, що саме американське обладнання нібито неможливо доставити в Україну через низку «невирішуваних логістичних завдань».  

Або Штейнберг стверджує, що буцімто меморандуми України із США про блоки АР1000 та малі модульні реактори настільки непотрібні, що «не вистачає домовленостей хіба що з марсіанами».  

Такі та схожі заяви Штейнберг поширює у російських ЗМІ на правах саме нібито українського енергетика.  

Діяльність Штейнберга наразі детально вивчається та аналізується профільним підрозділом СБУ. Надалі відповідні висновки будуть скеровані до РНБО.


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]