Релігійна громада на Одещині зріклася Московського патріархату і увійшла до складу ПЦУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Визирці, що на Одещині, місцевий храм в умовах війни з РФ вирішив зректися підпорядкування Українській Православній Церкві Московського патріархату.

Про це повідомив настоятель ставропігійного Православного приходу УПЦ Борис Нагорний.

"За результатами зборів нашої Релігійної Громади було прийнято одностайне рішення про перехід в Православну Церкву України. 

Двері нашого храму, як і раніше, залишаються відкритими для кожного з Вас", – наголосив Нагорний. 

Напередодні протоієрей звернувся до Православної Церкви України з проханням перевести храм у селі Визирка до складу Православної Церкви України Київського патріархату.

"На підставі поданого прохання, керуючись Томосом про автокефалію ПЦУ, Постановою Священного Синоду №25 від 21 березня 2022 р. та законодавством України:

Прийняти Православний прихід УПЦ (ПЦУ) с. Визирка Одеського району Одеської області до складу релігійного об'єднання Православної Церкви України як ставропігійну релігійну організацію в безпосередньому підпорядкування Предстоятеля ПЦУ", – йдеться в указі Управління Київської митрополії ПЦУ від 14 травня.

Нагадаємо, квітневе опитування соціологічної групи "Рейтинг" показало, що 51% українців вважають, що діяльність Української православної церкви Московського патріархату необхідно заборонити.

На фото: указ про перехід храму у с. Визирка до складу ПЦУ. Фото: Борис Нагорний

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]