Родина експосадовця СБУ казково розбагатіла після його звільнення з УЗ (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Після звільнення з "Укрзалізниці" Едуарда Кріцина, який працював працював директором з економічної та інформаційної безпеки УЗ, у його родини з’явилась дорога нерухомість та авто - йдеться про нові активи на понад 300 тисяч доларыв.

Про це йдеться у матеріалі Bihus.Info.

"Едуард Кріцин з 2021-го року працював директором з економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці". У вересні 2023-го термін його контракту закінчився і він пішов з посади. Одразу після цього у його родини почали з’являтися нові і дорогі активи.

Так, у листопаді 2023-го року на доньку Кріцина оформили нову Toyota Camry Hybrid. Ціни на такі стартують з 34,5 тис доларів", - йдеться у сюжеті.

Повідомляється також, що у лютому 2024-го року донька Кріцина стала власницею квартири площею 83 м², паркомісця та веломісця у столичному ЖК "Французький квартал". Орієнтовна вартість цієї нерухомості - 283,5 тис доларів.

Розслідувачі звернули увагу, що дочка експосадовця не має бізнесу та не зареєстрована, як ФОП. 

"Впродовж останніх декількох тижнів журналісти Bihus.Info систематично зустрічали у "Французькому кварталі" Кріцина, а також фіксували його авто з ним за кермом, яке зранку виїжджало з підземного паркінгу комплексу", - йдеться у матеріалі.

При цьому у розмові з журналістами сам експосадовець заявив, що не живе у "Французькому кварталі", сказавши, що відвідує там друзів.

Натомість Кріцин не заперечив, що допоміг дочці з купівлею квартири у цьому ЖК. Джерелом фінансування нерухомості він назвав збереження, дохід від продажу двох автівок родини (загалом 59,6 тис доларів) та позику у розмірі 100 тис доларів.

"Відповідно до останньої опублікованої декларації Едуарда Кріцина за 2022-й рік, він мав 100 тис доларів та 500 тис грн заощаджень, а річний дохід - зарплата та пенсія, склав 2,1 млн грн. Орієнтовна зарплата за дев’ять місяців роботи на "Укрзалізниці" у 2023-му році до звільнення становить 40 тис доларів (за аналогією з 2022-м роком). А приблизна вартість нового майна доньки, понад 300 тис доларів", - йдеться у сюжеті.

Журналісти нагадують, що у травні 2023 року, на момент, коли Кріцин ще був на посаді директора з економічної та інформаційної безпеки УЗ, у його кабінеті проводили обшук НАБУ і САП. Тоді у нього вилучили 17 450 доларів та мобільні телефони. Слідчі дії відбувалися в рамках кримінального провадження щодо заволодіння коштів "Укрзалізниці".

"Підозру у цьому кримінальному провадженні вручили ексраднику Офісу президента та працівнику СБУ Артему Шилу. За версією слідства, Шило входив до групи, яка сприяла перемогам конкретних фірм на закупівлях "Укрзалізниці" і, відповідно, заробляла за рахунок завищення вартості товарів.

Перебуваючи на посаді першого заступника начальника Департаменту захисту національної державності СБУ Шило відправив листи-попередження до "Укрзалізниці" про зв’язки частини учасників тендерів з росією. Зокрема, такі листи-попередження приходили і на ім’я Едуарда Кріцина. Таким чином, за версією слідства, Шило намагався відсторонити від участі у торгах конкурентів "потрібних" фірм. Ті, в свою чергу, також мали зв’язки з Росією, але про це він "Укрзалізницю" не повідомляв.

Попри обшуки у кабінеті та вилучені особисті речі, Кріцин не є підозрюваним у цьому кримінальному провадженні правоохоронців", - зазначають журналісти Bihus.Info.

Зазначається, що у минулому Кріцин працював у СБУ. У різні роки він очолював управління Служби безпеки на Харківщині, Дніпропетровщині та Херсонщині. У період 2015-2016 років очолював Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки. Тоді ж він був керівником Шила.

Крім цього, дружина та старша донька Едуарда Кріцина були бізнеспартнерками по "Бухгалтерському центру "Альфа-Омега" дружини Артема Шила - Ірини, з'ясували журналісти.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:44
НАЗК припинив фінансування партії «Голос» через брехливі звіти
20:10
Балозі-молодшему обрали запобіжний захід – два місяці під вартою чи застава 30 млн
18:04
В країнах ЄС скорочується чисельність армій — FT
17:30
Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні
17:11
Замість пошуку зрадників в самій НАБУ, вірогідний зрадник Кривонос вирішив шукати тих, хто "злив" інформацію журналістам
16:08
Експосадовцю з "Укренерго" загрожує 6 років за розкрадання бюджетних 10 мільйонів
16:02
У застосунку "Резерв+" з'явився статус бронювання від мобілізації
15:52
Усі опитані визволені із полону рф розповіли про катування, - Моніторингова місія ООН
15:41
Справа про найбільший в історії України хабар: суд випустив тестя Насірова Глімбовського під заставу у 200 мільйонів
14:02
Суд зобов'язав НАБУ розслідувати будівництво дороги до готелю Зіновія Козицького, яке де-факто профінансував його син - голова ЛОВА

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]