Російський футбол вигнали з Європи

|
Версия для печатиВерсия для печати

Союз європейських футбольних асоціацій (UEFA), який уже застосував низку санкцій щодо росії, фактично залишив її без міжнародних футбольних матчів на весь наступний сезон. Російські клуби не візьмуть участь у єврокубках, а збірна країни – у черговому розіграші Ліги націй. Ці заходи матимуть дуже неприємні практичні наслідки для російського футболу.

У понеділок Союз європейських футбольних асоціацій опублікував список рішень, ухвалених ним щодо росії. Раніше UEFA, а також Міжнародна федерація футболу (FIFA) вже наклали на неї низку санкцій, пов'язаних зі вторгненням росії в Україну. Через них Санкт-Петербург втратив право прийняти фінал поточного розіграшу Ліги чемпіонів, «Спартак», що вийшов у 1/8 фіналу Ліги Європи, можливості виступити в play-off турніру, а національну збірну усунули від стикових матчів за путівку на чемпіонат світу у Катарі: він відбудеться наприкінці року. Черговий санкційний пакет охоплює наступний сезон і, по суті, ізолює російський футбол.

Нові санкції стосуються різних суб'єктів. Від різних турнірів відсторонені юнацькі та юніорські збірні росії, збірна з футзалу. А жіноча національна команда тепер не зможе взяти участь у чемпіонаті Європи, що стартує в липні в Англії.

Найбільш же привертають увагу покарання, що мають відношення до найпомітніших складових російського футбольного ринку. UEFA виключив збірну росії з розіграшу Ліги націй, що розпочинається у червні. Російська команда мала зіграти в так званій Лізі B, другому за статусом дивізіоні після елітного. Жеребкування визначило їй у суперники за групою ісландців, ізраїльтян та албанців. UEFA уточнив, що збірна росії, таким чином, автоматично буде вважатися такою, що посіла останнє місце в квартеті. Воно означає переведення в наступному розіграші дивізіоном нижче, а відтак відсутність матчів проти суперників, хоча б близьких за рівнем до топових.

Російські клуби виключені зі всіх єврокубків - Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій. Щоправда, UEFA все одно додасть росії 4,333 бала на рахунок своєї таблиці коефіцієнтів.

Саме становище у ній визначає єврокубкове представництво асоціацій. Втім, це дуже незначна добавка. Незважаючи на неї, росія, напевно, ще опуститься в рейтингу, в якому і так займає вже скромне десяте місце. Подальше падіння загрожує катастрофічним скороченням єврокубкової квоти.

Крім того, UEFA відмовив росії у праві претендувати на проведення чемпіонату Європи 2028 чи 2032 року. Про намір боротися за весняний турнір говорили функціонери "російського футбольного союзу" (РФС). Пояснюючи заборону, UEFA посилався на те, що російська заявка може завдати шкоди репутації європейського футболу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]