росія обходить ембарго на нафту - WSJ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Протягом квітня росія збільшила поставки нафти ключовим партнерам із Заходу в обхід санкцій. Один з найпопулярніших способів доставки: танкер з позначкою “пункт призначення невідомий”.

Відтак, формується непрозорий ринок, пише The Wall Street Journal, інформує УНН.

Експорт нафти з портів рф до країн Євросоюзу за квітень зріс у середньому до 1,6 мільйона барелів на день, свідчать дані TankerTrackers. У порівнянні, у березні поставки знизилися до 1,3 мільйона на день. Ресурс Kpler наводить подібні дані: у квітні експорт виріс до 1,3 мільйона барелів на день, порівнюючи з 1 мільйоном в середині минулого місяця.

Зростання поставок до Європи протягом останнього місяця свідчить про те, що країни знайшли обхідні шляхи, зазначає видання. Станом на сьогодні, згідно з інформацією TankerTrackers, на танкери без запланованого маршруту завантажили понад 11,1 мільйона барелів, що більше ніж у будь-яку країну.

Зазначається, щоб приховати походження цієї нафти, формується непрозорий ринок. Та попри те, що нафтові трейдери стурбовані репутаційними ризиками торгівлі з країною-агресором, вони продовжують імпортувати російську нафту, щоб підтримати економіку та запобігти зростанню цін на палива, пише WSJ.

Як зауважують аналітики та трейдери, позначення “невідомий пункт призначення” на танкерах є ознакою того, що нафту перевозять на більші судна в морі, вивантажують, а потім змішують з вантажем корабля. Ця не нова схема, додають вони, допомагала експортувати нафту з таких підсанкційних країн, як Іран та Венесуела.

За словами трейдерів, на ринку також пропонують нові сорти нафтопродуктів, які містять значну кількість російської нафти. За їх оцінками, популярний сорт російської сировини Urals оцінюється в межах від 20 до 30 доларів нижче показнику Brent. До вторгнення він, як правило, відповідав цьому показнику або був на долар, або два нижче.

Брюссель працює над шостим пакетом санкцій проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну. Очікується, що він включатиме “своєрідне” ембарго на імпорт російської нафти.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]