росія збирає техніку і живу силу по всій країні, для відновлення втрат можлива загальна мобілізація – Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

росія прочісує всю країну в пошуках живої сили та озброєння, зокрема старих танків з Далекого Сходу, щоб поповнити втрати, яких вона зазнала в перші 100 днів війни проти українців.

Про це пише Bloomberg із посиланням на кількох європейських високопосадовців.

Джерела стверджують, що росії може знадобитися всього кілька місяців, після яких зʼявиться необхідність уповільнити темпи наступу. Кремль також може бути змушеним оголосити масову мобілізацію, щоб призвати солдатів для продовження війни.

Раніше путін уникав цього кроку, адже він означатиме публічне визнання війни, а не "спецоперації", якою росіяни називають воєнне вторгнення в Україну. 

Проблем росіян може бути недостатньо для того, щоб це допомагало силам захисту в районі Донбасу. Якщо ворогу вдастся захопити Лисичанськ і Сєвєродонецьк, це фактично означатиме повну окупацію Луганщини, що є однією з цілей путіна. 

Однак прогрес окупантів у регіоні все ще повільний та обмежений, навіть попри те, що вони кинули всі сили на схід України після спроб взяти Київ та інші великі міста на початку повномасштабного вторгнення. На додачу до ознак нестачі людей і техніки у загарбників, це навело європейських чиновників на думку, що можуть пройти місяці перед тим, як буде досягнуто якої-небудь угоди про припинення вогню. 

Директор естонського Міжнародного центру оборони і безпеки Індрек Каннік вважає, що в разі захоплення великих міст на сході України рф буде використовувати це для висування ультиматумів щодо договору про припинення вогню. Однак він вважає, що захопити їх окупанти швидко не зможуть, і вирішальний момент може настати через кілька місяців. 

Нагадаємо, росіяни вже тривалий час намагаються захопити Сєвєродонецьк. Вони нищать місто з артилерії і хочуть повністю взяти його під контроль, щоб далі піти в наступ на Лисичанськ. Сили оборони відбивають штурмові дії противника.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]